Upravni odbor BHRT-a

Javni servis BiH jedan od 14 uvjeta za članstvo BiH u Europskoj uniji

Priopćenje za javnost Upravnog odbora BHRT-a
Gospodarstvo / Tvrtke | 29. 04. 2022. u 08:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor BHRT-a pozdravlja raspravu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o stanju u ovom javnom servisu. Neizvjesna situacija i financijska blokada traže žurna rješenja.

U informaciji koju smo poslali Parlamentarnoj skupštini BiH pojasnili smo cjelokupno, složeno stanje koje je ponajviše prouzrokovano nagomilanim dugovanjima entitetskih televizija, navode iz BHRTA-a.

Višemilijunska dugovanja, te neriješeni sudski sporovi doveli su do nemogućnosti funkcioniranja Radiotelevizije BiH, javnog bosanskohercegovačkog emitera jedinog medijskog pogleda BiH u Europsku uniju, jer je upravo ovaj javni servis član EBU-a.

Blokadom i otežanim funkcioniranjem BHRT-a dovedeno je u pitanje participiranja i BiH kao države u mnogim međunarodnim, medijskim organizacijama.

Kao što smo istaknuli i u informaciji Parlamentu upravo je BHRT, javni servis BiH jedan od 14 uvjeta za članstvo BiH u Europskoj uniji. Pozdravljamo još jednom raspravu o stanju na BHRT-u na državnom Parlamentu kao i prijedloge zastupnika, te još jednom pozivamo na žurna rješenja kako bi se trajno riješilo financiranje BHRT-a i time osigurali normalni uvjeti za rad, navode iz BHRT-a.

Upravni odbor BHRT-a će nastaviti sukladno svojim ovlastima i mogućnostima tražiti unutar BHRT-a rješenja za opstanak i budućnost ovog javnog emitera, navodi se u priopćenju Upravnog odbora BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close