Kordić ugovorio linije

Zračna luka: Niskotarifne kompanije stižu u Mostar?

Herceg je istaknuo kako će ovih dana Vlada HNŽ-a s Gradom Mostarom potpisati ugovor težak 8 milijuna KM koji bi trebao 'pokrenuti' Zračnu luku Mostar.
Gospodarstvo / Tvrtke | 21. 12. 2021. u 12:00 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gradonačelnik Kordić me izvijestio da je na sajmu u Milanu imao vrlo ozbiljne razgovore sa nekoliko niskotarifnih kompanija, prije svega WizzAirom, Eurowingsom, Air Dolomitiom i drugima. Kordić je načelno dogovorio angažmane, a za to za Zračnu luku Mostar žurno do travnja treba 2,5 milijuna KM, da bi uopće pokrenuli tu cijelu priču", kazao je na božićnom prijemu premijer HNŽ Nevenko Herceg.

On je istaknuo kako će ovih dana Vlada HNŽ-a s Gradom Mostarom potpisati ugovor težak 8 milijuna KM koji bi trebao 'pokrenuti' Zračnu luku Mostar.

Novčana podrška 

"Snažno ćemo podržati dovođenje niskotarifnih kompanija u Grad Mostar i Zračnu luku te na taj način omogućiti dolazak i komunikaciju sa svijetom", naglasio je premijer Herceg.

Naglasio je kako bez komunikacije nema razvoja turizma, nema razvoja gospodarstva te će se na taj segment značajno bazirati.

Bljesak.info / Zračna luka Mostar

Herceg je usporedio Mostar sa Zadrom te naglasio kako je Zadar prije 10 godina imao 25.000 dolazaka, a danas ih ima preko 700.000 godišnje te se nada kako Mostar čeka ista sudbina.

"Mi smo prije tri-četiri godine smo tek prvi put izdvojili sredstva zajedno sa Gradom Mostarom za subvencioniranje dolazaka turista kroz Eurowings kompaniju", naglasio je te najavio kako očekuje "veliki iskorak".

Dvije godine suše 

"Bez Zračne luke Mostar nema razvoja turizma, nema razvoja gospodarstva", ponovio je Herceg.

Naglasio je kako će se vrlo vjerojatno uspostaviti linije sa Španjolskom jer veliki broj zainteresiranih hodočasnika dolazi u Međugorje.

Prije samo nekoliko dana mostarski gradonačelnik Mario Kordić se pohvalio prizorima sa mostarske Zračne luke kada je nakon dvije godine iz Mostara charter linijom odletjelo 185 putnika.

Foto: Facebook / Zračna luka Mostar

Eurowings je najavio komercijalnu liniju na Zračnoj luci Mostar za ljeto sljedeće godine.

Kompanija "Eurowings" namjerava omogućiti let od Mostara do Düsseldorfa. Ako bi se to dogodilo, što bi trebvala biti prva komercijalna linija mostarskog aerodroma nakon više od dvije godine.

Prema dogovoru Vlade HNŽ-a i Grada Mostara dug za najam "Đačkog doma" koji će biti isplaćivan u više rata bit će namijenjen Zračnoj luci Mostar

Kopirati
Drag cursor here to close