Posljedica koronavirusa

Tvornica privremeno zatvara pogone i otpušta 305 radnika

Iz menadžmenta tvrde da se radi o privremenom zatvaranju pogona zbog posljedica pandemije koronavirusa.
Gospodarstvo / Tvrtke | 31. 08. 2020. u 19:45 Bljesak.info
Radnici Fabrike obuće Intral iz Tuzle ostaju bez posla

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider u proizvodnji obuće u Bosni i Hercegovini je trenutno na koljenima. Radnici Tvornice obuće “Intral” iz Tuzle ostat će bez posla nakon obustavljanja rada. Iz menadžmenta tvrde da se radi o privremenom zatvaranju pogona zbog posljedica pandemije koronavirusa. BHRT je istražila kakva sudbina očekuje više stotina zaposlenika.

Dogovorene isporuke u „Intralu“, koji ima 305 zaposlenika, su zbog pandemije obustavljene i vlasnici Slovenci su donijeli odluku o privremenom zatvaranju. Otpuštanje radnika vršit će se sukcesivno.

Rezefina je provela 10 godina u Tvornici obuće „Aida“. Firma je zatvorena, a radni staž nije uvezan. Posljednjih 12 godina radi u „Intralu“. Ponovo se suočava s poteškoćama.

Iz Sindikata solidarnosti ističu da vlast i dalje ne štiti radnike.

Tuzlanski kanton godinama broji obespravljene radnike, a napori nadležnih organa ogledaju se u katancima na kapijama i neuvezanom stažu.

Guming, Aida, Polihem, Poliolhem, Fortuna, Borac Banovići, samo su neka od uništenih poduzeća na području Tuzlanskog kantona. Livnica čelika nekada je radila punom parom. Danas je tu samo napuštena zgrada.

Kopirati
Drag cursor here to close