Javni servis

Federalna pisala BHRT-u

RTV Federacije BiH, odmah po potpisu Ugovora o raspodjeli RTV pristojbe, kako navode, pristupila bi redovitom plaćanju tehničkih usluga…
Gospodarstvo / Tvrtke | 15. 05. 2024. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslovodni odbor Radio-televizije Federacije BiH poziva Upravu BHRT-a na konačno potpisivanje jedinog na Zakonu jasno utemeljenog Ugovora o raspodjeli RTV pristojbe, a kakav je za sve uspješno egzistirao zadnjih šest godina.

''Posljednji nemili događaji s gašenjem signala RTV Federacije BiH pokazali su koliko se štete može nanijeti jednostranim protupravnim radnjama i vjerujemo da je Uprava BHRT-a izvukla pouku da je sve odnose moguće riješiti jedino kroz suradnju, uvažavanje i povjerenje, ali samo temeljem postojećih zakonskih propisa koji su, kada je u pitanju raspodjela RTV takse, potpuno precizni'', navodi se u priopćenju FTV-a.

Potpisom na Zakonu utemeljenih ugovora o raspodjeli RTV takse, dodaje se, osiguralo bi se nesmetano produciranje i emitiranje programskih sadržaja obje kuće. Ujedno, osigurala bi se redovna isplata plaća radnicima i BHRT-a i RTV Federacije BiH, a što je, kako navode, bio slučaj svih prethodnih godina.

RTV Federacije BiH, odmah po potpisu Ugovora o raspodjeli RTV pristojbe, kako navode, pristupila bi redovitom plaćanju tehničkih usluga što je činila svih prethodnih 20 godina i na račun BHRT-a, po tom osnovu, u spomenutom je razdoblju prebacila  više od 100 milijuna KM.

''Uz redovne uplate tekućih usluga parcijalno bi, do kraja godine, od strane FTV bila izmirena i dugovanja za tehničke usluge koja su nastala u periodu od 01.01.2024. kada je Ugovor o RTV taksi BHRT jednostrano prekinuo. Pozivamo vas i krajnje je vrijeme da napokon gašenje zamijenimo zajedničkom izgradnjom obje naše Kuće'', poručuje Poslovodni odbor RTV Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close