Usavršavanjem vještina do posla

Druga Job Lab radionica iz ovogodišnje ciklusa održana u Konjicu

Namjera ovog projekta je pokazati mladima da ne moraju ići u inostranstvo da nađu adekvatan posao, već da ga usavršavanjem svojih vještina mogu pronaći u Bosni i Hercegovini, ističu organizatori Job Lab radionica.
Gospodarstvo / Tvrtke | 25. 04. 2022. u 09:42 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tridesetak srednjoškolaca iz Konjica u petak je učilo kako da iskoriste svoje potencijale i steknu znanja i vještine koje će im omogućiti kvalitetnije zaposlenje u budućnosti. Ova korisna znanja su stekli u okviru Job Lab radionica koje provodi Telemach fondacija u suradnji sa Inkubatorom društvenih inovacija „Munja“ iz Sarajeva.

Fokus Telemach BH, ali i Telemach fondacije, kada je u pitanju edukacija je jesu obrazovnim programima i inicijativama, poput ove, koji omogućavaju mladima da iskoriste maksimum svojih potencijala. Namjera ovog projekta je pokazati mladima da ne moraju ići u inostranstvo da nađu adekvatan posao, već da ga usavršavanjem svojih vještina mogu pronaći u Bosni i Hercegovini, ističu organizatori Job Lab radionica.

Program je prošle godine obuhvatio 428 učenika iz 58 gradova, te 115 škola. Ukupno 20 najaktivnijih srednjoškolaca nagrađeno je studijskom posjetom kompaniji Telemach BH, gdje su se praktično upoznali sa radnim okruženjem i načinom funkcioniranja kompanije, ali i dobili vrlo korisne praktične savjete iskusnih menadžera iz ove kompanije. Više informacija o programu, terminima radionica u pojedinim gradovima, ali i detaljima o načinu prijave srednjoškolaca za učešće u radionicama, moguće je dobiti na linku https://telemach.ba/job-lab/

Kopirati
Drag cursor here to close