Halo?

Djelatnik BHRT-a poslao novinare u p.m. zbog tv-pretplate

Kako prenosi sarajevski portal, nije se želio predstaviti optužujući redakciju portala da radi "o glavi" uposlenicima BHRT-a.
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 06. 2019. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uposlenik Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT) pozvao je s broja telefona u vlasništvu BHRT-a redakciju portala Klix.ba i uz psovke i uvrede tražio da više ne pišu o nezakonitom načinu naplate RTV pristojbe putem računa za električnu energiju.

''Moramo i mi od nečega živjeti, majku vam je*em. I nemojte više protiv nas pisati. Ma nosite se u tri pi*ke materine što protiv nas radite'', rekao je uposlenik BHRT-a u telefonskom pozivu redakciji portala Klix.ba, a koji je obavio putem broja mobilnog telefona u vlasništvu BHRT-a.

Kako prenosi sarajevski portal, nije se želio predstaviti optužujući redakciju portala Klix.ba da radi "o glavi" uposlenicima BHRT-a. Ovakva reakcija uslijedila je nakon teksta o tome da već dvije godine Elektroprivreda BiH nezakonito naplaćuje RTV taksu od građana.

''Okanite se više televizije. Ovo je nama uvreda po džepu. Ništa ja vama konkretno nisam rekao. Rekao sam da vam sve po spisku i opet ti sve po spisku. Nosi ovaj članak, skini ovo'', rekao je uposlenik BHRT-a.

Klix navodi kako je nezakonit način naplate RTV pretplate putem računa za električnu energiju utvrdila Institucija ombudsmena za zaštitu potrošača u Bosne i Hercegovine.

 
Kopirati
Drag cursor here to close