”Odvažne i hrabre, to ste vi”

Bingo sa partnerima podržava žensko poduzetništvo

Cilj projekta ”Odvažne i hrabre, to ste vi” je podržati i ohrabriti žene poduzetnice koje su u prvoj fazi poslovanja kako bi postale samostalne i financijski stabilne.
Gospodarstvo / Tvrtke | 22. 02. 2022. u 13:59 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

„Odvažne i hrabre, to ste vi“ naziv je osmomartovskog projekta osnaživanja žena poduzetnica kojeg već dugi niz godina realizira kompanija Bingo zajedno sa svojim partnerima. Riječ je o aktivnosti koja stvara povoljnije okruženje za područje ženskog poduzetništva, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare upriličenoj u Bingo City Center Sarajevo.

„Žensko poduzetništvo mi u kompaniji Bingo smatramo važnim segmentom naše korporativne filozofije. Sa našim partnerima već sedmu godinu zaredom organiziramo društveno odgovorne projekte povodom Dana žena. Ovo je peti projekt pod nazivom „Odvažne i hrabre, to ste vi!“. Nakon prošlogodišnjeg uspješnog projekta na koji se prijavilo više od 300 žena sa fantastičnim idejama, a u okviru kojeg su dodijeljena grant sredstva ženama poduzetnicama čije ideje su ocijenjene kao najbolje, odlučili smo i ove godine nastaviti u istom smjeru. Zahvalni smo našim partnerima: Bambi, Milka, Kraš i Libresse, te prijateljima: Dita, Alma Ras, Dormeo i La Rive na podršci koju pružaju projektu. Osigurali smo ukupno 19.000 KM koje ćemo dodijeliti u iznosima 7.000 KM, 5.000 KM i 3.000 KM, te dva granta po 2.000 KM. Kupci svoj doprinos mogu dati kupovinom artikala sniženih u okviru Osmomartovske ponude.“, istakla je Amina Čeliković iz marketing odjela kompanije Bingo.

  / Amina Čeliković, Bingo

Za sredstva mogu aplicirati sve žene koje imaju poduzetničku ideju, ili su registrirale biznis 1.1.2022. godine. Cilj je podržati i ohrabriti žene poduzetnice koje su u prvoj fazi poslovanja kako bi postale samostalne i financijski stabilne.

„U vremenu u kojem živimo biti žena je istovremeno sjajno, ali i teško. Upravo zbog toga smo odlučili podržati kampanju “Odvažne i hrabre , to ste vi” kako bismo potaknuli što više žena da slijede svoje snove i svoje srce.”, kazala je jedna od partnerica ovog projekta Nikolina Lemez, menadžerica Mega Trade System d.o.o.

Poziv je otvoren sve do 6.3.2022. godine, a proglašenje dobitnica sredstava planirano je u utorak 22.3.2022. godine, dok će dan poslije biti upriličeno uručenje istih. Cilj projekta je unaprjeđenje statusa žena poduzetnica u BiH, a obrazac za prijavu i više detalja o projektu možete pronaći na https://bit.ly/3LPCv94

U proteklih sedam godina od kako kompanija Bingo implementira projekte povodom Osmoga ožujka, dodijeljeno je ukupno 99.000,00 KM. Prve dvije godine ovoga projekta sredstva su donirana Sigurnim kućama u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close