VIDEO | Problemi Aluminijskog se gomilaju: Dobili rok i od dobavljača sirovina

''Osnovne sirovine su tu, međutim nema novca za plaće, za popravke i vrlo je teško raditi bez novčanih sredstava i planirati daljnji rad'', rekao je Pandža.
Gospodarstvo / Tvrtke | 19. 11. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Mi nismo riješili nabavku električne energije i još uvijek plaćamo struju dan za dan. To je ekstremna situacija jer dan unaprijed moramo plaćati struju. Ne znamo hoćemo li živjeti 24 ili 48 sati'', rekao je na konferenciji za medije generalni direktor Aluminija Dražen Pandža. 

Pandža je istaknuo problem s plaćanjem dobavljačima sirovine.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medija Aluminija

Plaćanje sirovine

''Osnovne sirovine su tu, međutim nema novca za plaće, za popravke i vrlo je teško raditi bez novčanih sredstava i planirati daljnji rad'', rekao je Pandža.

''Ovih dana mi smo dobivali sve sirovine neophodne za proizvodnju s tim da mi nismo mogli plaćati sve sirovine, tako da je jedan dio sirovina ostao 'nepokriven'. Naši partneri su svjesno ušli u to dajući nama potporu i nakon dugogodišnjeg partnerstva to je izraz dobre volje da pomognu u ovome teškom stanju. Mi smo redovno dobivali sirovine od naših partnera.

Oni nas podržavaju već 10-tak dana u našem radu i rok koji su dali je petak 23. studeni. Nakon petka oni će nastaviti sa dopremom sirovina, ali bez podizanja neke svoje izloženosti. Odnosno mi više nećemo gomilati dugove prema njima, odnosno morat ćemo plaćati sve sirovine, što je uz ove cijene struje apsolutno nemoguće'', rekao je Pandža.

Rekao je kako čekaju odgovore od Vlade na njihove dopise.

''Od Vlade do sada nisu dobili službeni odgovor i tražimo termin za sastanak'', rekao je Pandža.

Neoperativna sredstva

Istaknuo je kako je otvoren račun koji će biti spriječen bilo kakvih blokada i kako bi se na njemu trebala naći obećana sredstva od 1,1 milijun KM. Dosad ta sredstva nisu bila operativna zbog procedure oko otvaranja računa.

Foto: Bljesak.info / Konferencija za medija Aluminija

Za to vrijeme oni rade na planu mjera uštede koji će biti poslan u Vladu, a i navedena revizija poduzeća se privodi kraju.

Rekao je kako će Uprava podržati štrajk djelatnika Aluminija.

''Mi kao Uprava moramo podržati svaki oblik organiziranog djelovanja Sindikata pa tako i ovaj štrajk'', rekao je Pandža.

Kopirati
Drag cursor here to close