Sredinom lipnja

'Air Serbia' ubrzo kreće s redovitim letovima

"Air Serbia" istovremeno pažljivo prati moguće ponovno otvaranje regije i bit će spreman fokusirati se i na regionalne letove'', navode
Gospodarstvo / Tvrtke | 13. 05. 2020. u 14:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacionalna zrakoplovna kompanija "Air Serbia", imajući u vidu preporuku Europske komisije o produžavanju privremenog ograničenja, umjesto 1. lipnja s redovitim zračnim putničkim prometom krenut će 15. lipnja.

S druge strane, obnavljanje zračnog prometa do ograničenog broja destinacija (London Heathrow, Frankfurt, Zurich i Beč), koje je najavljeno od 18. svibnja bit će realizirano, ali u nešto manjem obimu nego što je prvobitno planirano, priopćeno je iz te kompanije.

"Air Serbia" istovremeno pažljivo prati moguće ponovno otvaranje regije i bit će spreman fokusirati se i na regionalne letove, te se prilagoditi novim mogućnostima i rastu tražnje u okviru regije.

"Naša flota i naši zaposlenici u potpunosti su spremni odmah početi s obavljanjem redovitog putničkog prometa. Međutim, sam početak prometa i njegov obim ne ovise samo od nas, nego i od odluka i smjernica domaćih, stranih i međunarodnih tijela i organa nadležnih za oblast civilne avijacije, odnosno od izmjena ograničenja u putovanjima u zemljama do kojih letimo", rekao je generalni direktor kompanije "Air Serbia" Duncan Naysmith.

"Air Serbia" je najavila ranije da će se promet obnavljati postupno nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa i različitim mjerama kojima su putovanja bila ograničena na globalnoj razini.

Red letenja će, kako je priopćeno, pretrpjeti određene izmjene u odnosu na plan za ljetnu sezonu 2020. godine. Letovi će se do jednog broja destinacija obavljati onom dinamikom koja je i planirana početkom godine, frekvencija letova do pojedinih destinacija bit će smanjena, a letovi do nekoliko destinacija u ovoj sezoni bit će privremeno suspendirani, prenose srbijanski mediji.

Kopirati
Drag cursor here to close