Dobre vijesti

U Federaciji do daljnjeg moguća isplata plaća bez uplate poreza i doprinosa

U skladu sa izvanrednim uvjetima poslovanja uzrokovanim pandemijom korona virusa, Porezna uprava FBiH prolongirala jei rokove za podnošenje prijava tekućih poreznih obaveza.
Gospodarstvo / Tvrtke | 27. 03. 2020. u 19:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poslodavci u Federaciji BiH do daljnjeg će radnicima moći isplaćivati plaće bez inače obveznog izmirivanja pratećih poreza i doprinosa.

“Shodno odredbama člana 14.b. Zakona o doprinosima propisana obaveza dostavljanja pisane obavijesti za ispostavu Porezne uprave, za obveznike koji nisu izvršili uplatu poreza i doprinosa zajedno sa isplatom plaće, može se dostaviti poštom ili prolongirati do prestanka vanrednog stanja, a ostaje obaveza kontinuiranog obavještavanja Porezne uprave o navedenom elektronskim putem“, precizira se uputstvu federalne Porezne uprave za komercijalne banke koje posluju na teritoriji FBiH.

U skladu sa izvanrednim uvjetima poslovanja uzrokovanim pandemijom korona virusa, Porezna uprava FBiH prolongirala je rokove za podnošenje prijava tekućih poreznih obaveza. Kada je riječ o prijavama plaćenog poreza na dohodak i doprinosa, odnosno odgovarajuće specifikacijeza plaće isplaćene u ožujku rok je 30. travnju, a za plaće isplaćene u travnju 31. svibanj 2020. godine.

Isti rokovi odnose se i na plaćene doprinose samostalnih obrtnika.

“S obzirom na novonastalu situaciju, porezne prijave i obrasce dostavljat ćete putem pošte na adrese nadležnih ispostava Porezne uprave FBiH. Također, prijave i obrasci mogu se skenirati i dostaviti na e-mail adrese nadležnih ispostava ili putem faksa na telefonske brojeve nadležnih poreznih ispostava.U slučaju dostavljanja prijave i obrasca putem preporučene pošte, smatrat će se zaprimljenim u Poreznoj upravi danom predavanja na poštu.U slučaju dostavljanja obrazaca putem emaila ili faksa, obveznici uplate doprinosa su obavezni originalane primjerke dostaviti nadležnoj poreznoj ispostavi putem pošte ili lično po prestanku vanrednog stanja (ova uputa se odnosi i na obveznike uplate doprinosa koji su korisnici elektronskog servisa Porezne uprave)“, navodi se uputstvu Porezne uprave upućenom poreznim obveznicima u Federaciji BiH, uz napomenu da se prijave/promjene/odjave osiguranja također trebaju slati poštom, faksom ili e-mailom, prenosi prenosi Business-magazine.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close