Iz BiH i inozemstva

'Startup Yourself' u Mostaru: Mladi poduzetnici i nove ideje

Projekt traje godinu dana i organiziran je kako bi ponudio mladim poduzetnicima neke važne vještine, kazala je Marissa Smith iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.
Gospodarstvo / Tvrtke | 24. 05. 2018. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Konferencija Startup Yourself započela je u četvrtak u prostorijama Tehnološkog parka (TP) "Intera" u Mostaru, u okviru istoimenog projekta kojeg financira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH.

Foto: Bljesak.info / Marissa Smith, diplomat iz ekonomskog odjela Veleposlanstva SAD-a

Projekt traje godinu dana i organiziran je kako bi ponudio mladim poduzetnicima neke važne vještine, kazala je Marissa Smith iz Veleposlanstva SAD-a u BiH.

''U okviru ovog programa mladima su osigurane obuke kako bi radili na izradi poslovnih planova, kao i na reklamiranju i radu na financijama. Ispočetka je bilo 14 timova koji su sudjelovali u programu, a na kraju ih se natjecalo 11'', naglasila je Smith.

Istaknula je važnost ovakvih projekata s obzorom na to da mladi odlaze iz BiH.

Ocijenila je kako ovakvi programi mladima nude određene vještine koje im omogućuju ne samo da ostanu u državi, nego da i za druge stvore određene mogućnosti i pretpostavke.

Foto: Bljesak.info / Goran Dodig, voditelj financija INTERA TP

Voditelj financija u TP "Intera" Goran Dodig ocijenio je kako je ovakve projekte jako teško implementirati bez potpore donatora te zahvalio Veleposlanstvu SAD-a što je prepoznalo Interu kao partnera.

''Što se tiče samog projekta, on je imao dva cilja. Prvi je bio samozapošljavanje kroz Startup akademiju, a drugi promocija poduzetništva'', ustvrdio je Dodig.

Video: 'Startup Yourself' okupio mlade poduzetnike iz BiH i inozemstva

Po njegovim riječima, svi timovi su na kraju prezentirali svoju ideju, a komisija se odlučila za jednu koja će biti predstavljena tijekom današnje konferencije.

Riječ je o ideji doktorice znanosti prehrambene tehnologije Anite Jurić, a tema njezine pobjedničke ideje je "Proizvodnja visokoproteinskog brašna od pivskog tropa".

''Kada sam se prijavila na akademiju nisam očekivala pobjedu, ali su me svi sudionici inspirirali da dam sve od sebe što je rezultiralo i nagradom'', istaknula je Jurić.

Foto: Bljesak.info / Erna Saljević (@divaisback) - How to grow with influencer marketing

Konferencija je okupila šestoro mladih govornika kojih su svoju poduzetničku priču izgradili upravo u BiH, a oni će danas prenijeti svoja iskustva prisutnima kako bi im olakšali prve korake u poduzetničkom svijetu.

Foto: Bljesak.info / Vedran Šimunović, izvršni direktor INTERA TP
Kopirati
Drag cursor here to close