Demantij

Damjanović: Samir Anić dobiva veliki novac od nekoga tko je dobro zainteresiran da Aluminij ode u provaliju

"Zaduženost kompanije iznosi 280 milijuna KM. Zanimljivo cijelo vrijeme u nadzornom odboru sjedi Samir Anić i daje podršku ovoj Upravi i nije ništa učinio da zaustavi daljnje srozavanje kompanije", kaže Željko Damjanović u demantiju.
Gospodarstvo / Tvrtke | 03. 11. 2017. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Na današnji intervju Samira Anića, predsjednika Udruge dioničara Aluminijaš, na portalu Bljesak.info reagirao je Željko Damjanović iz udruge DIAL.

Reakciju Željka Damjanovića prenosimo u cijelosti bez uredničkih intervencija.

Poštovani,

Iznosim kronologiju svih dešavanja u Aluminiju od pokretanja proizvodnje od 1997. do danas. Aluminij sam dizao s kolegama prije i poslije rata. Poslije rata sam počeo raditi 01.04.1996. Kada sam došao u Aluminij Samira Anića nije bilo nigdje. Samir Anić je se pojavio tek pošto je počela proizvodnja u elektrolizi. Njegovo radno mjesto je ćelijaš. Na tom radnom mjestu je više bio na bolovanju nego na radnom mjestu, što se da provjeriti.

Raznim mahinacijama je došao do promjene radnog mjesta na osnovu lažnih liječničkih nalaza. Sad se nalazi na radnom mjestu zamjenika šefa opće službe s koeficijentom 5, a ja sam ostao na mjestu električar 1 s koeficijentom 3 koji sam dobio kad sam tek počeo raditi. Nisam tražio niti sam dobio drugo radno mjesto, ali sam se uvijek borio i borit ću se za Aluminij.

Dolaskom Ive Bradvice Aluminij je stabiliziran, ali nekima očito nije odgovarao tako stabilan Aluminij, pa su pokušali naći i našli su nekoga tko će raditi na uništenju Aluminija i našli su ga u liku Samira Anića.

Molio bih sve djelatnike Aluminija da pogledaju dobro platne liste dok je direktor bio g. Ivo Bradvica. Ja nisam odvjetnik g. Bradvice, ali jednostavno moram iznijeti činjenice.

Jedini koji je odmah prepoznao namjere i ponašanje Samira Anića je g. Ivo Bradvica. Na žalost nas svih djelatnika u sukobu Bradvice i Anića, većina radnika je stala na stranu Anića. Tek se sad vidi pogubnost svega toga. Samir Anić je u nadzornom odboru zadnje tri godine u kojem Aluminij svake godine bilježi sve veći gubitak, što se da dokumentovati i što je utvrdila revizija.

Samir Anić i druga dva člana ispred malih dioničara nisu učinili ništa da spriječe i zaustave pljačku Aluminija. Samir Anić dobiva veliki novac od nekoga ko je dobro zainteresiran da Aluminij ode u provaliju.

Mi iz udruge DIAL ispred malih dioničara, ja Željko Damjanović, Željko Filipović i Srećko Marjanović, izabrani ispred predsjedništva DIAL-a, pokušali smo i uspjeli prikupiti dovoljan broj dionica za smjenu Samira Anića i druge dvojice ispred malih dioničara kako bi zaustavili daljnje srozavanje Aluminija.

Samir Anić dobiva vreću novca od nekoga iz Aluminija da pokuša kupiti neke ljude koji su već dali nama punomoć. Na našu žalost i žalost svih djelatnika Aluminija našim novcem kupuje sedam malih dioničara.

U Aluminiju je na snazi parola "što manje radiš i manje škole imaš, veće su ti šanse da napreduješ", a dokaz tome je i g. Anić. Moj sin je zapošljen preko konkursa koji je objavljen u Aluminiju za prijem 23 djelatnika, a njegova kćerka je primljena u Aluminij bez konkursa.

Ova Uprava na čelu s Marijom Gadžićem i ovakvim nadzornim odborom u kojem se nalazi i Samir Anić nije učinila ništa što je obećala prilikom preuzimanja dužnosti u Aluminiju.

Gubitak Aluminija u 2015. godini je iznosio 44 milijuna KM, prihodi su bili 440 milijuna KM. U 2016. godini gubici su 42 milijuna, a prihodi su bili 100 milijuna manji nego u 2015. godini. Zaduženost kompanije po kratkoročnim i dugoročnim kreditima iznosi 280 milijuna KM. Zanimljivo cijelo vrijeme u nadzornom odboru sjedi Samir Anić i daje podršku ovoj Upravi i nije ništa učinio da zaustavi daljnje srozavanje kompanije. Toliko o gigantu.

Ne može Samir Anić iznijeti toliko neistina koliko ja mogu napraviti pravih stvari.

Lijep pozdrav

Željko Damjanović

Kopirati
Drag cursor here to close