Bajkovito

FOTO | Zavirite na "Zimzobal": Isplati se skoknuti do Banja Luke

"Za svakoga ima po nešto te očekujemo da ove godine ponuda bude bolje od prethodne, a iduće godine da to bude još bolje i na višem nivou", rekao je Stanić.
Gospodarstvo / Turizam | 04. 12. 2023. u 11:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vile i vilenjaci, Djed Božićnjak koji je i ove godine pristigao na nesvakidašnji način, noseći mnoštvo poklona te puštanje lampiona bili su dio atmosfere sa otvaranja "Zimzobala" u parku "Petar Kočić".

Sve to označilo je početak još jedne "Banjalučke zime", koja će i ove godine da bude obogaćena glazbenim sadržajima, gastronomskom ponudom, novogodišnjim ukrasima te mnogim drugim sadržajima za sve građane, ali i mnogobrojne turiste koji već polako pristižu u Banja Luku.

Foto: Draško Stanivuković Facebook / Zavirite na "Zimzobal" u Banja Luci

"Jedan naš omiljeni hobi je obaranje rekorda i postavljanje novih. Sudeći po broju naših sugrađana, posjetitelja, ljudi koji borave trenutno ovdje, ali i sudeći po različitim jezicima koje možemo da čujemo na ulicama našeg grada, sve to svjedoči podatku o posjećenosti Banja Luci, a ponosni smo jer smo rekorde oborili već", rekao je gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da se očekuje više od 300 sati programa u srcu grada te dolazak dvije velike zvijezde za Novu godinu.

Foto: Draško Stanivuković Facebook / Zavirite na "Zimzobal" u Banja Luci

Direktor Gradske razvojne agencije Neven Stanić napomenuo je kako su pripreme za ovaj događaj trajale više od tri mjeseca, prenosi Srpskainfo

"Uložili smo dosta sredstava i napora da bi imali ovaku rasvjetu, kućice, a i broj ugostitelja je veći, velika je i potražnja bila. Za svakoga ima po nešto te očekujemo da ove godine ponuda bude bolje od prethodne, a iduće godine da to bude još bolje i na višem nivou", rekao je Stanić.

Foto: Draško Stanivuković Facebook / Zavirite na "Zimzobal" u Banja Luci

Direktor Turističke organizacije Grada Dragana Vukliš, podsjetila je da je Banja Luka iz godine u godinu sve zanimljivija turistička destinacija, posebno za novogodišnje praznike.

"Obaramo rekordnu godinu po broju dolazaka otkako se mjeri turistički promet u Bana Luci", dodala je Vukliš.

Kopirati
Drag cursor here to close