Promocija prirodne ljepote

Via Dinarica stiže u Mostar

Cilj ovog projekta započetog još 2014. godine jeste da promovira prirodne i kulturne ljepote zemalja u regiji, kao i da potpomogne održivi razvoj lokalnog turizma i ekonomski rast.
Gospodarstvo / Turizam | 15. 07. 2021. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je projekt 'Via Dinarica' uspješno predstavljen Sarajlijama u petak, 16 . srpnja dolazi i u Mostar. Projekt će se Mostarscima predstaviti na Španjolskom trgu u 19 sati.

Cilj ovog projekta započetog još 2014. godine jeste da promovira prirodne i kulturne ljepote zemalja u regiji, kao i da potpomogne održivi razvoj lokalnog turizma i ekonomski rast. 

Planinarske rute Via Dinarice koje se protežu preko Dinarida, kroz sedam zemalja od Slovenije do Albanije, a BiH se nalazi u samom srcu dinarskog luka pruža doživljaj, avanturu u prirodi, odmor, relaksaciju i zdravo okruženje koji nam je danas svima potrebno više nego ikad.

Tri su staze Via Dinarice koje prolaze kroz BiH - bijela, plava i zelena.

Bijela staza prati skoro sve najviše vrhove planina u zemljama kroz koje prolazi, plava staza se kreće duž obala Jadranskog mora i jedinstveni je spoj mora, planine i šume, a zelena prati niže planine Dinarida i nalazi se najsjevernije od sve tri rute.

Kroz podršku razvoju turizma u prirodi Via Dinarica pomaže male biznise, domaćinstva i nevladine organizacije koji se nalaze i djeluju na njenoj bijeloj, plavoj ili zelenoj stazi. Tijekom provedbe projekta postalo je očito da Via Dinarica ima potencijal za daljnji razvoj i afirmaciju kao planinarska i avanturistička staza svjetske klase.

Projekt Via Dinarica implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finanvijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS). Projekt se provodi u saradnji sa domaćim partnerima, Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnim ministarstvom okološia i turizma i Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close