Sve veći broj posjetitelja

U Ljubuškom očekuju više od 10.000 registriranih noćenja

''Riječ je o dva festivala koji su jedinstveni u BiH'', ističe Bebek te s ponosom kaže kako su oni, Ljubušaci, prvi pokrenuli takva dva događaja.
Gospodarstvo / Turizam | 18. 08. 2022. u 16:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Turistička zajednica Ljubuški ove godine očekuje više od 10.000 registriranih noćenja turista, iako su, kažu, svjesni da je ta brojka sigurno puno veća jer jedan dio njihovih sugrađana i dalje radi u sivoj zoni.

''Svjedočimo puno većem broju dolazaka zadnjih nekoliko mjeseci, posebno na vodopadu Kravica i prepunim restoranima uz rijeku Trebižat. Evidentno je povećanje smještajnih kapaciteta, izgradnje kuća za odmor i apartmana. Očekujemo više od 10. 000 registriranih noćenja, no svjesni smo da dosta naših sugrađana radi u sivoj zoni i na tom planu ćemo poraditi s nadležnim službama'', kazao je u razgovoru za Fenu direktor Turističke zajednice  Ljubuški Mladen Bebek.

Podsjetio je kako je Turistička zajednica Grada Ljubuškog ove godine uvela digitalnu prijavu gostiju putem stranice prijava.ba i time olakšala tehničke poslove oko prijave prilikom dolaska i odlaska.

Bebek smatra da je globalna pandemija koronavirusa u gospodarskom smislu vjerojatno najviše pogodila oblast turizma jer su bili otežani uvjeti putovanja, a različite mjere u raznim državama uzrokovale su drastičan pad dolazaka i u ove krajeve. No, zato su, kaže, ove godine vrlo zadovoljni turističkom sezonom.  

Navodi da su se za ovu godinu pripremili i htjeli na neki način produljiti turističu sezonu te su u suradnji s Gradskom upravom Ljubuški i Zapadnohercegovačkom županijom započeli ranije s kulturnim, zabavnim i sportskim događajima.

Tako je još početkom svibnja održan Hercegovina Travel Fest, trodnevni festival putopisa, a cilj manifestacije je bio približiti ljepote svijeta i putovanja svim zaljubljenicima u avanture.

Krajem svibnja TZ je sudjelovala u organizaciji Ljubuškog outdoor festivala, a sudionici ovog jedinstvenog festivala su se mogli upoznati s poviješću i prirodnim ljepotama ljubuškoga kraja kao što su slapovi Kravice i Koćuša. 

''Riječ je o dva festivala koji su jedinstveni u BiH'', ističe Bebek te s ponosom kaže kako su oni, Ljubušaci, prvi pokrenuli takva dva događaja.

Nakon nedavne manfestacije "Kušaj ljubuška vina" koja je okupila više od 1000 posjetitelja,  a koja je postala regionalni događaj na koji dolaze posjetitelji iz cijele Hercegovine ali i Dalmacije,  slijedi "Luški Jazz Fest" koji će se održati od od 21. do 28. kolovoza.

Festival će ovoriti Cubismo,a  nastupat će svjetski poznati gitarist Jonathan Kreisberg.

Ljetnu sezonu Ljubuški će završiti s Beer Festom Ljubuški koji će trajati 2. i 3. rujna, a na kojem će uz razne vrste craft piva i dobre hrane nastupati Vinko Ćemeraš i grupa "Zabranjeno pušenje".

''Kao što vidite, ovoga ljeta u Ljubuškom ne manjka kvalitetnih događaja, a tome želim zahvaliti Gradskoj upravi, Županiji Zapadnohercegovačkoj i JP Parkovi bez kojih se ne bi mogle organizirati sve ove manifestacije'', dodao je Bebek.

Kopirati
Drag cursor here to close