USAID

U Čapljini predstavljen model Hub and Spokes

Ovaj inovativni model ima za cilj povećanje broja posjetitelja, potrošnje i dužine boravka u Čapljini, Mostaru, Čitluku, Neumu, Ljubuškom, Grudama, Stocu, Ljubinju, Širokom Brijegu, Ravnom i Jablanici.
Gospodarstvo / Turizam | 21. 09. 2022. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradska uprava u Čapljini je u srijedu bila domaćin u predstavljanju projekta USAID-a ''Razvoj održivog turizma u Bosni i Hercegovini''.

Ovaj inovativni model ima za cilj povećanje broja posjetitelja, potrošnje i dužine boravka u Čapljini,  Mostaru, Čitluku, Neumu, Ljubuškom, Grudama, Stocu, Ljubinju, Širokom Brijegu, Ravnom i Jablanici.

Ovi gradovi i općine biti će dio marketinških i promotivnih napora kojima će USAID Turizam i Turistička zajednica HNŽ podržavati ove destinacije u periodu 2022/23 te je posjeta Čapljini imala za cilj uzajamno povezivanje te predstavljanje turističke ponude u Čapljini za djecu, mlade, promatrače ptica, posjete nacionalnim spomenicima, predstavljanje gastro i adrenalinske te ostale turističke ponude Čapljine.

Foto: PR / U Čapljini predstavljen model Hub and Spokes

Hub and Spokes će povezivati sva navedena mjesta u Hercegovini s atrakcijama i turističkim iskustvima u neposrednoj blizini kroz paket cjelodnevnih ili poludnevnih ponuda/itinera, nudeći raznolike opcije putovanja i izleta što regionalne i međunarodne putnike dovodi do produljenog boravka i povećane potrošnje po posjetitelju, čime se povećavaju lokalne ekonomske koristi, nova ulaganja i otvaranje radnih mjesta.

To će se postići kroz kreiranje atraktivnog vizualnog sadržaja, koji će Turistička zajednica HNŽ, lokalne turističke zajednice i lokalni partneri moći objavljivati i promovirati putem svojih digitalnih i društvenih kanala te kroz suradnju s domaćim i međunarodnim turističkim agencijama i turoperatorima. Promotivne aktivnosti imaju za cilj nadopuniti napore koje sektor turizma već poduzima u regiji Hercegovine, uglavnom sredstvima osnivača, ponuditelja turističkih usluga.

Foto: PR / U Čapljini predstavljen model Hub and Spokes

Svi sudionici sastanka u Čapljini prezentirali su ponude iz svoje oblasti od kanua na rijeci Trebižat, Lake tour Svitava, smještaja (npr hotel President, Storia, Lav, Park...privatnog smještaja), konjičkog  kluba Vranac, Vinarija Domanica, San Marino, Vina Matić, Parka prirode Hutovo blato, Agroturizam kod Želje, bio kozmetike i proizvoda od meda Ingea te cjelokupne turističke ponude bazirane na kulturno povijesnom nasljeđu te gastronomiji.

Tijekom fokus grupe USAID Turizam projekt je nazočnim ponuditeljima  turističkih usluga u Čapljini prezentirao Hub and Spokes model, njegove prednosti, mogućnosti kreiranja turističke ponude na području Čapljine a razgovaralo se i o programima i ponudama/itinerima koji će se promovirati kroz tržišne i marketinške kanale i ponude.

Kopirati
Drag cursor here to close