Veliki broj posjetitelja

Turisti okupirali Kravicu: Svi traže osvježenje u hladnom Trebižatu

Na 40 stupnjeva većina ih se osvježavala u vodi Trebižata, jedine ponornice u Europi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, ali i uživala u sunčanju, sjajnoj gastro ponudi s domaćim specijalitetima.
Gospodarstvo / Turizam | 06. 07. 2022. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jednom od najljepših vodopada u našoj zemlji Kravici, nadaleko poznatom dragulju na rijeci Trebižat, zadnjih je dana bilo kao u košnici. Uz domaće goste, turisti sa skoro svih meridijana svijeta uživali su u ljepoti ovog vodenog amfiteatra, piše Avaz.

Na 40 stupnjeva većina ih se osvježavala u vodi Trebižata, jedine ponornice u Europi koja devet puta nestaje i ponovo izvire, ali i uživala u sunčanju, sjajnoj gastro ponudi s domaćim specijalitetima te posebnoj atrakciji - vožnji čamcima do samih vodopada.

Sve većim brojem gostiju na Kravici zadovoljni su i u Turističkoj zajednici (TZ) grada Ljubuškog.

Kako je za Avaz kazao Mladen Bebek, direktor ove TZ, broj dolazaka je već na 80 posto pretpandemijske 2019. godine, kada je Kravicu posjetilo nešto više od 300.000 gostiju.

''Bilježimo, zaista, sve veći broj dolazaka jer Kravica je popularno izletište koje brojni gosti u obilasku BiH, ali i Hrvatske obvezno uvrste u rutu svog putovanja kao jednodnevnu destinaciju. Dosta toga je uloženo u infrastrukturu, trudimo se obogaćivati sadržaje i kreirati nove, a od ove sezone u funkciji je i turistički vlak koji dobro dođe starijim osobama, ali i onima koji ne podnose vrućinu, da se s parkinga spuste do samog vodopada'', kazao je Bebek.

U TZ Ljubuški su među prvima u BiH uveli digitalnu prijavu gosta putem stranice prijava.ba, koja za sada dobro funkcionira, a putem koje je zabilježeno nešto više od 4.000 noćenja.

Ulaznice na vodopad Kravica koštaju 20 KM za strane goste, dok su za one s prebivalištem u BiH 10 KM. Unatoč silnim poskupljenjima, cijena ulaznice se u ovoj sezoni neće mijenjati.

Također, na Kravici su ponovo od ove godine angažirani spasioci i zaštitari.

Kopirati
Drag cursor here to close