Vizija

Trebinje će biti najpoželjniji mali grad na Balkanu

''To nije maštanje, prosto morate imati viziju''
Gospodarstvo / Turizam | 13. 10. 2020. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Saveza općina i grada istočne Hercegovine Luka Petrović siguran je da će do 2030. Trebinje biti najpoželjniji mali grad na Balkanu.

"To nije maštanje, prosto morate imati viziju", izjavio je Petrović Srni.

Naveo je da je po pitanju investicija grad Trebinje neprepoznatljiv.

"Sredili smo Glavnu ulicu, uradili istočnu obilaznicu, Atletski stadion, Gradski park, tržnicu, završili smo Vatrogasni dom, uz pomoć Vlade i stranih donatora Palaču pravde, postigli smo da imamo 100.000 noćenja, da je cijena zemljišta koje se prodaje porasla sa 60 na 180 KM, izdvajali smo i za sportske kolektive", rekao je Petrović.

Rekao je da je put Trebinje - Ljubinje najduža prometnica koja je sanirana u Republici Srpskoj od posljednjeg rata.

Petrović je dodao da ima još projekata koje treba realizirati, a to je između ostalog i sanacija puta Trebinje – Lastva.

"Ovaj grad traži još infrastrukturnog uređenja. Ja sam za to da se nastavi sređivanje grada i ukoliko je potrebno da se ide i u kreditno zaduženje. Ovdje treba osmisliti nove projekte poput uređenja novih naselja, to je u planu. Mi smo napravili zgradu za mlade bračne parove, u planu je i zgrada za liječnike", rekao je Petrović.

Istaknuo je da je iz platforme koja je predstavljena pred izbore 2016. godine realizirano 95 posto ciljeva.

"Ljudi nisu vjerovali, govorili su nam da nećemo moći to uraditi. Krenuli smo ozbiljno, sa puno energije i puno prijatelja i izvan Gradske uprave. Danas Gradska uprava ima 64 programa koje implementira. Te 2016. nismo imali novca za te programe, ali smo ih našli, radili smo sistematski i na to smo ponosni", rekao je Petrović.

Dodao je da se dnevno-političkim porukama koje su svakodnevno plasirane, zapravo skretala pažnja sa ovih projekata.

"Nije bilo lako napisati platformu, a ne realizirati toliko stvari. Mi smo se bavili stvarima koje mogu da vrijede četiri ili osam godina. Ispostavilo se da smo dosegli najveći postotak realizacije započetih programa i investicija", rekao je Petrović.

Naglasio je da su neke od programa u Trebinju počele realizirati i druge lokalne samouprave u Republici Srpskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close