I more i fritule

Tražite ideju za jednodnevni izlet? Evo što nudi Advent u Splitu

Subota je obilježena, naravno, utakmicom Hrvatske i Maroka koja će se moći, na otvorenom, pratiti na Mertojaku, Prokurativama, Starom Placu i Šperunu.
Gospodarstvo / Turizam | 17. 12. 2022. u 08:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je veći dio dosadašnjeg splitskog Adventa prošao u znaku kišnog vremena, ovog vikenda hrvatski meteorolozi ipak najavljuju pauzu od neumornih padalina, koja bi trebala potrajati bar do sredine sljedećeg tjedna.

Subota je obilježena, naravno, utakmicom Hrvatske i Maroka koja će se moći, na otvorenom, pratiti na Mertojaku, Prokurativama, Starom Placu i Šperunu.

Zajedničko gledanje 

Gledanje borbe za broncu, u zatvorenom, organizirano je u Perivoju, Baraci i Famigliji – Žrnovnica, a veliki ekrani, navijačka euforija i iznimna ugostiteljska ponuda sigurno će privući navijače željne proslave još jednog povijesnog uspjeha hrvatskog sporta.

Zagrijavanje za utakmicu, uz posebne jutarnje programe, među kojima su i brojna iznenađenja za djecu, na svim lokacijama počinje oko 15 sati.

Prokurative će, neovisno o rezultatu, u subotu navečer slaviti uz nastup Kuzme&Shaka Zulua, Stari plac uz koncert Krijesa, Šperun će rasplesati glazba uživo Acoustic Toucha, Mertojak i Perivoj DJ program, a Baraku rock hitovi benda Teška odluka.

Nakon, sigurni smo, velike proslave još jednog uspjeha Vatrenih, nedjelja je dan rezerviran za obitelj.

Zanimacije za mališane 

Na adresi Marmontova 5, u organizaciji Fotokluba Split i splitske Turističke zajednice, po jedanaesti put će se održati Help-Portrait Split, humanitarna manifestacija tijekom koje će profesionalci fotografirati građane u posebno uređenom studiju kako bi im poklonili savršene blagdanske portrete.

Foto: Damira Kalajžić / Advent u Splitu

Nedjelja će na Mertojaku biti posebno zanimljiva. Od 12 sati, u Advent parku nastupit će Solinski bubamarci, a "Pun kufer čarolije" donijet će klaun Spartanko. Sve će začiniti koncertom Dječji zbor Srdelice, a dan će dostojno zatvoriti, večernjim koncertom, legendarni Gustafi.

Mališani će i u centru Splita u nedjelju doći na svoje, jer ih na Starom placu, Šperunu i Prokurativama očekuje, već od jutra, dječji program, a kulminacija cijelog vikenda svakako je spektakularni večernji koncert Nene Belana & Fiumensa na Starom placu.

Dodajmo kako će u sklopu trinaestog Gastroadventa u nedjelju televizijski novinari na Šperunu upaliti četvrtu adventsku svijeću u sklopu manifestacije koja desetljećima promovira mediteranski način prehrane.

Eventualne promjene programa organizatori će objaviti na svojim društvenim mrežama, a sve lokacije splitskog Adventa možete pronaći na ovoj poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close