Otvorili sezonu

Tisuće vjernika Uskrs proslavilo u Međugorju

Vasilj je ustvrdio kako je s Uskrsom krenuo glavni dio sezone u Međugorju, ističući da su sada brojke jako dobre što bi mogao biti izvrstan uvod u cijelu godinu.
Gospodarstvo / Turizam | 19. 04. 2022. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko tisuća hodočasnika iz petnaestak zemalja Europe i svijeta Uskrs je proslavilo u Međugorju, kazao je Željko Vasilj, voditelj ureda Turističke zajednice Međugorje.

Najveći broj hodočasnika došao je, kako kaže, iz Italije, a potom iz Španjolske, Irske, Francuske, Austrije, Njemačke, Latinske Amerike itd.

"Raduju nas neka stara tržišta koja su nama oduvijek bila veoma važna, a pri tome posebno mislim na Italiju. Konačno su zdravstvene i epidemijske mjere svedene na minimum što omogućuje nesmetano kretanje i putovanje ljudi", istaknuo je Vasilj.

Dodaje kako takvo stanje svim djelatnicima u turističkom sektoru daje nadu i ulijeva optimizam da će i ova sezona biti na nekadašnjim razinama.

Vasilj je ustvrdio kako je s Uskrsom krenuo glavni dio sezone u Međugorju, ističući da su sada brojke jako dobre što bi mogao biti izvrstan uvod u cijelu godinu.

"U Međugorju je ovih dana prisutan značajan broj hodočasnika, čak i malo veći nego što smo se nadali, iako su tjedan dana prije Uskrsa, na Cvjetnicu, bile dobre naznake. Unatoč najnovijim događajima, a najprije mislim na rat u Ukrajini, nadamo se još većem rastu u odnosu na prošlu godinu", naglasio je on.

Smatra kako će vjerojatno morati proći još godina ili dvije da bi stanje bilo kao i ranije, kako su ljudi u Međugorju i navikli.

"Međutim, iznimno smo zadovoljni i radujemo se sljedećim mjesecima", zaključio je Vasilj.

Kopirati
Drag cursor here to close