Trodnevni Advent

Svečano otvoren Advent u Neumu 2021.

Na Adventu vas očekuju brojni domaći specijaliteti, kuhano vino i kobasice, razne slastice, te bogat kulturno- zabavni program koji se nastavlja kroz subotu i nedjelju. Ponuda je raznovrsna i za svakoga se nađe po nešto
Gospodarstvo / Turizam | 18. 12. 2021. u 13:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neum ove godine ima društvenu, kulturnu i zabavnu manifestaciju pod nazivom "Advent u Neumu 2021."

Advent se održava kod Spomen obilježja kod križa i traje od 17. do 19. prosinca, a organiziran je pod pokroviteljstvom Općine Neum.

Neumski mališani i školarci su tijekom dana okitili veliki centralni bor svojim kreativnim i zanimljivim ukrasima koje su tjednima izrađivali.

Program je započeo božićnom priredbom, recitacijama, pjesmama i plesom djece Dječjeg vrtića Neum koji su oduševili sve nazočne.

Nakon toga, uslijedilo je svečano zajedničko paljenje lampica s čim je simbolično označeno otvaranje Adventa u Neumu. Prije paljenja lampica i nazočnima se obratio načelnik općine Neum, Dragan Jurković.

Načelnik Jurković je rekao da ovi prekrasni prizori veselja govore sami za sebe, te je istaknuo kako je prosinac ove godine prepun događaja i humanitarnih akcija, što je za svaku pohvalu. Izrazio je želju da ovakva atmosfera i angažiranost potraje kroz cijelu godinu.

Poželio je svima dobru zabavu i Svečano otvorio Advent uz pomoć Djeda Božićnjaka i neumskih mališana paleći lampice na centralnom boru.

Od 19 sati svi prisutni su uživali u glazbenom nastupu domaće i regionalne zvijezde Vinka Ćemeraša i grupe Talvi Tuuli koji su zagrijali atmosferu.

Na Adventu vas očekuju brojni domaći specijaliteti, kuhano vino i kobasice, razne slastice, te bogat kulturno- zabavni program koji se nastavlja kroz subotu i nedjelju. Ponuda je raznovrsna i za svakoga se nađe po nešto!

U blagdanskom raspoloženju, pjesmi, plesu, smijehu i veselju Neum dočekuje Božić 2021.

Kopirati
Drag cursor here to close