Kampanja

Stay Away – Amsterdam ne želi Britance

Na video-snimkama koji se prikazuju u okviru kampanje vide se mladići kako teturaju na ulici…
Gospodarstvo / Turizam | 29. 03. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dužnosnici Amsterdama upozorili su britanske turiste koji u glavni grad Nizozemske dolaze zbog seksa i droge da se "klone" tog grada i to putem digitalne kampanje usmjerene na muškarce starosti od 18 do 35 godina.

Kampanja pod nazivom "Stay Away" provodi se u nastojanju da se Amsterdam oslobodi reputacije "razvratnog" grada, kao najliberalnije prijestolnice Europe, prenosi Tanjug.

Na video-snimkama koji se prikazuju u okviru kampanje vide se mladići kako teturaju na ulici, kako im policija stavlja lisice na ruke i kako im uzima otiske prstiju i fotografira ih, objavio je BBC.

Oglasi na Internetu naglašavaju rizike povezane s prekomjernom upotrebom droge i pića u Amsterdamu.

Poruka je da dugi vikend u Amsterdamu može stvoriti "pogrešnu vrstu uspomena", kao i da bijeg za kojim posetitelji žude u prijestolnici žurki može rezultirati sudskim presudama.

Turističke agencije sa sjedištem u Velikoj Britaniji nude vikend ture u Amsterdamu, koje uključuju krstarenja čamcem po kanalima s besplatnim pićem u neograničenim količinama, striptiz i obilaženje pubova Crvenih fenjera.

Video: Secrets Of The Red Light District In Amsterdam | Our Life

Ljudi su se godinama žalili na pijane Britance koji uriniraju u javnosti, povraćaju u kanale, skidaju se i upuštaju u pijane tučnjave.

Prije skoro desetljeća, tadašnji gradonačelnik Amsterdama Eberhard van der Laan pozvao je londonskog kolegu Borisa Johnsona, koji je grad opisao kao "ljigav", da osobno vidi što Britanci rade.

"Oni ne nose kaput dok izvode slalom kroz kvart Crvenih fenjera, pjevaju 'Nikad nećeš hodati sam'. Obučeni su kao zečevi ili svećenici, a ponekad uopće nisu obučeni. Volio bih da ga pozovem da to vidi'', rekao je tada van der Laan.

Kritičari tvrde da je kampanja diskriminatorna i zasnovana na "nepravednim stereotipima".

Kopirati
Drag cursor here to close