Očekivano?

Austrija: Skuplje skijanje

Cijene ulaznica u glavnim zimskim sportskim centrima u pokrajini Salzburg rast će između 6,5 i 11 posto.
Gospodarstvo / Turizam | 19. 10. 2022. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine će turistima koji idu u Austriju trebati još više novca jer će karte za žičare u nekim skijaškim regijama poskupjeti više od 10 posto zbog sve većih troškova energije, piše Hina. 

Predstavnici operatera žičara u nekoliko regija u zemlji očekuju prosječni porast cijena od osam posto u nadolazećoj sezoni, pokazuje istraživanje austrijske novinske agencije APA-e.

No taj porast je još uvijek niži od stope inflacije koja je u rujnu iznosila 10,5 posto, rekao je predstavnik industrije Franz Horl iz Gospodarske komore.

U najvećem austrijskom skijaškom području, St. Antonu u pokrajini Tirol, dnevna karta koštat će 67 eura ove zime u odnosu na 61 euro prošle godine.

Cijene ulaznica u glavnim zimskim sportskim centrima u pokrajini Salzburg rast će između 6,5 i 11 posto.

"Nakon dvije godine pandemije troškovi energije novi su izazov za skijališta", rekao je Helmut Holzinger, voditelj operatera žičara Hinterstoder i Wurzeralm u Gornjoj Austriji.

Najavljeni su planovi uštede električne energije, primjerice, usporavanjem žičara.

No poduzimanje mjera je balansiranje, rekao je predstavnik industrije Horl. Isključivanje grijanja sjedala u žičarama ili ograničenja noćnog skijanja teško je provesti, smatra Horl, jer bi to značajno utjecalo na kvalitetu zimskog sportskog iskustva.

Kopirati
Drag cursor here to close