Wow

Skriveni biser Hrvatske koji krije još nevjerojatniju priču

Rijeka Krupa uspjela je na svojih, samo, 7 kilometara toka ugurati mnoštvo raznolikosti i neke od najljepših kadrova na Zemlji.
Gospodarstvo / Turizam | 07. 06. 2022. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako se želite malo odmorite od svega u prirodi naš je prijedlog da posjetite jedno od najljepših mjesta na planetu, koje se smjestilo u Hrvatskoj, točnije nedaleko od Obrovca.

Rijeka Krupa uspjela je na svojih, samo, 7 kilometara toka ugurati mnoštvo raznolikosti i neke od najljepših kadrova na Zemlji. Jedan od njih sigurno je i nevjerojatni Kudin most, iza kojeg se krije još bolja priča, prenosi Punkufer

Naime, početkom 19. stoljeća podno južnih padina Velebita mladi Kude zaljubio se toliko da je sagradio spomenuti most, kako bi u pratnji svatova prešao na drugu stranu i zaprosio svoju dragu Miliju.

Vjerujemo da fatalnoj Miliji nije ni trebao postaviti pitanje, da je i sam prelazak mosta dugog 109 metara, kojeg je gradio oko 2 mjeseca, bio dovoljan da mu se baci u zagrljaj i da život provedu sretni zajedno.

Ako vas je zainteresirao Kudin most i nevjerojatna Krupa koja se ulijeva u još jedan biser Zrmanju - isplanirajte izlet za vikend i zapamtite, pripremite se primjereno za boravak u prirodi, ponesite čvrstu obuću i dovoljno vode za sve članove "ekspedicije".

Za sve avanturiste preporučujemo da posjet Krupi, Kudinom mostu i Zrmanji ostave za kolovoz i to nakon sudjelovanja na nevjerojatnom Velebit Highlanderu, avanturi u prirodi na kojoj se u 5 dana (od 20. do 25. kolovoza) prelazi gotovo cijeli Velebit.

Nakon Highlander avanture, ove dvije rijeke savršeno će doći, kako bi se još malo upijale ljepote prirode, a nalaze se samo oko sat vremena vožnje od cilja kolovoške velebitske pustolovine koji je u Starigradu Paklenici.

Kopirati
Drag cursor here to close