Otvaranje pred Božić

Kupres se sprema za sezonu, ljubitelje skijanja obradovat će vijest o cijenama karata

Svi ljubitelji skijanja mogu odahnuti kada su u pitaniju cijene skijanja za ovu nadolazeću, one ostaju nepromijenjene.
Gospodarstvo / Turizam | 27. 11. 2023. u 12:04 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom da prošle godine vrijeme nije bilo naklonjeno poznatom hercegovačkom skijalištu na Kupresu, sezona je krenula poprilično kasno pred sam kraj siječnja, ove godine prognoze su nešto optimističnije.

Proteklog vikenda snijeg je zabijelio kupreške planine. Trenutno je visina snijega na dnu staze oko 20 centimetara, dok ga na vrhu ima oko 50 centimetara. Ovih dana na Kupresu sve je u velikim pripremama za ovogodišnju skijašku sezonu.

Unaprijedili skijalište

''S proizvodnjom umjetnog snijega krenuli smo prije tri dana, tako da već uvelike pripremamo staze. Ove godine unaprijedili smo naše skijalište i sada pod sustavom umjetnog zasnježivanja imamo cijelo skijalište. Postavili smo 4,5 km cjevovoda i 60 hidrantnih mjesta, tako da smo sada zatvorili cijeli jedan krug. U planu je i nabavka četverosjedala za nove dvije staze'', kazao je za Bljesak.info Ivan Bagarić iz Uprave Sportsko rekreacijskom centru ''Adria-ski''.

''Adria-ski'' inače posjeduje pet ski-liftova i 13 kilometara međusobno povezanih skijaških staza koje su smještene u neposrednoj blizini središnjeg hotelskog kompleksa.

Svi ljubitelji skijanja mogu odahnuti kada su u pitaniju cijene karata za ovu nadolazeću sezonu, one ostaju nepromijenjene.

''Cijene ostaju iste kao i prošle godine. Dnevna za odrasle je 40 KM, dok je za djecu 28 km. Kada je riječ o poludnevnim kartama za odrasle one iznose 28.50 KM, a za djecu 23 KM. U ponudi imamo i sezonske karte koje za odrasle osobe iznose 555 KM, dok su za djecu 396,50 KM, a tu su u ponudi i karte za više dana'', kazao je.

Dalmatinci vole Kupres

Za Adrija ski vlada i veliko zanimanje za doček Nove godine.

''Rezervacije za doček Nove godine su u tijeku i vlada veliki interes. Puno je upita iz Dalmacije, to su naši najvjerniji gosti svake godine, dolaze od Dubrovnika do Zadra, najviše je Splićana'', kazao je Bagarić.

Vremenske prognoze svakako su i ovih dana na strani ljubitelja skijanja. Minusi i snijeg, barem po prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuju se i idućih dana. Ove godine sve nagovještava uspješnu sezonu skijanja na Kupresu.

Kopirati
Drag cursor here to close