Udruženje Urban Management

Sajam domaćih i handmade proizvoda, kućnih radinosti i rukotvorina

Udruženje Urban Management organizira od 05. do 10.12.2022. u holu Importanne centra u Sarajevu, sajam “Made od BIH&Made In BIH”.
Gospodarstvo / Turizam | 07. 12. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje Urban Management organizira od 05. do 10.12.2022. u holu Importanne centra u Sarajevu, sajam domaćih i handmade proizvoda, kućnih radinosti i rukotvorina “Made od BIH&Made In BIH”.

Glavni cilj ovakvih projekata je koliko očuvanje tradicije - baštine BIH u smislu da se u i dalje proizvode u ručnoj izradi predmeti-hrana vezani za našu povijest i tradiciju toliko i podizanje svijesti kod svih građana BIH o važnosti kupovine domaćih proizvoda i uzicama na cijelu gospodarstvo BIH u konačnici, kako sitnih obrtnika tako i većih proizvodnji, poduzeća i slično, navode organizatori.

Svi posjetitelji u ovih šest dana imat će priliku da kupe nešto od kožne galanterije a i saznaju sve o njenoj preradi i izradi kao i sve o ručno slikanim svilenim marama, haljinama ručne izrade, ukrasnim jastučićima sa motivima bosanskog ćilima, ručno rađenim, tacnama, ukrasnim kutijama u bosanskom stilu, ručno rađenim nakitom u stilu bosanskih vladara…

A za sve ljubitelje zimnice tu su različiti proizvodi vrijednih članica Udruženja, također pripremljeni po tradicionalnim recepturama.

Projekt su podržali Federalno Ministarstvo kulture i športa i Općina Ilidza.

Organizatori napominju za kraj, kako se od danas u sklopu izložbenog dijela projekta nalazi i poseban štand postavljen ovaj put u službi humanosti gdje su svi sudionici, izlagači projekta donirali nešto iz svoje bogate ponude, a od prikupljenog novca kupit će se higijenski pokloni za korisnike odjela bolnice Jagomir kojima su neophodni i koji su slabije imovinske mogućnosti kao i slatki program za sve korisnike JU Pazarić.

Kopirati
Drag cursor here to close