Ništa od spasa

Rusi ukidaju letove za Tivat: Na pomolu krah crnogorskog turizma

Uzalud su se turistički radnici nadali ruskim gostima koji bi popunili praznu crnogorsku obalu, i koliko toliku popravili katastrofalno stanje.
Gospodarstvo / Turizam | 13. 08. 2020. u 11:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruska nacionalna aviokompanija "Aeroflot" objavila je da za ovu godinu potpuno ukida redovni promet na svojim linijama iz Moskve za Tivat.

Radi se o letovima koji ne funkcioniraju od sredine ožujka kada je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti uvelo privremenu zabranu letova na aerodromima u Crnoj Gori zbog pojave virusa korona, pišu Večernje novosti.

Ta odluka ruske aviokompanije predstavlja snažan udarac na posrnulo crnogorsko gospodarstvo, posebno turizam, prenosi B92.

Uzalud su se turistički radnici nadali ruskim gostima koji bi popunili praznu crnogorsku obalu, i koliko toliku popravili katastrofalno stanje, navode Novosti.

Neizvjesno je da li će avioni "Aeroflota" na proljeće iduće godine ponovo letjeti na relaciji Moskva –Tivat zbog (ne)rentabilnosti, i zbog toga okrenuti ''dugim linijama'' prema destinacijama koje im garantiraju profit.

 

Kopirati
Drag cursor here to close