HeritageREVIVED

Prilika da pogledamo kako izgleda obnovljeni Stari grad Ljubuški

Obilazak lokaliteta Stari grad Ljubuški, uz stručno vodstvo i izjave za novinare, održat će se u utorak, 26. srpnja
Gospodarstvo / Turizam | 24. 07. 2022. u 18:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Ljubuški pozvao je novinare u obilazak Starog grada povodom završetka opsežnih konzervatorsko-restauratorskih radova, provedenih i financiranih kroz projekt “HeritageREVIVED – Preservation, valorisation and promotion of cultural heritage on the outskirts of urban areas” koji se provodi kroz INTERREG IPA program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.

Obilazak lokaliteta Stari grad Ljubuški, uz stručno vodstvo i izjave za novinare, održat će se u utorak, 26. srpnja, s početkom u 9 sati i 30 minuta, piše Ljubuški portal.

Okupljanje uzvanika na lokaciji predviđeno je za 9 sati i 20 minuta, dok će za izjave biti dostupni gradonačelnik Vedran Markotić, ravnatelj JP Parkovi Ljubuški Nikica Vučić, projektant Ferhad Mulabegović, ravnatelj HERAG-a Radoslav Luburić te arheolog Mirko Rašić.

Kroz projekt su se provela arheološka istraživanja i konzervatorsko-restauratorski radovi na obnovi središnje Herceguše, branič kule i dijela obrambenih bedema vrijedni gotovo 400 tisuća eura, te je riječ o najvećoj investiciji u obnovu i prezentaciju Starog grada dosad.

Kopirati
Drag cursor here to close