Razvoja održivog turizma

Predstavnici USAID-a upoznali turistički potencijal ŽZH

Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić izrazio je zadovoljstvo posjetom, predstavio svoje suradnike i upoznao goste s projektima koji su u tijeku u području turizma
Gospodarstvo / Turizam | 05. 02. 2021. u 14:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon obilaska turističkih atrakcija u Zapadnohercegovačkoj županiji (ZHŽ), predstavnici Vlade ZHŽ-a u četvrtak su u Širokom Brijegu održali sastanak s predstavnicima USAID-ovog projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić izrazio je zadovoljstvo posjetom, predstavio svoje suradnike i upoznao goste s projektima koji su u tijeku u području turizma, kao i onima koji se planiraju realizirati u budućnosti.

Dodao je da se nada da su prilikom obilaska turističkih atrakcija imali priliku vidjeti koliki turistički potencijal ima ta županija, koji je, kako je kazao, još uvijek nedovoljno prepoznat i iskorišten što otvara različite mogućnosti za suradnju u projektima poput ovog.

Voditelj USAID-ovog projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini Ibrahim Osta zahvalio je na pozivu za posjet ZHŽ-u te istaknuo da je ovo prva županija koju je posjetio i prvi premijer kojeg je upoznao te izrazio oduševljenje turističkim potencijalom koji ta županija posjeduje, osobito vodopadom Kravica u Ljubuškom, koji je i sam posjetio nekoliko puta.

Osta je prezentirao projekt koji provode u Bosni i Hercegovini u području turizma koji ima za cilj poticanje općeg ekonomskog rasta zasnovanog na turizmu i promoviranje društvenog sklada, oslanjajući se na bogato kulturno naslijeđe i prepoznatljivu prirodu BiH.

Kako je istaknuto, projekt će podržati sektor turizma Bosne i Hercegovine u cilju oporavka od negativnih utjecaja pandemije covid-19, kao i daljeg pozicioniranja na putanji snažnog rasta ka održivoj ekonomiji turizma. Nadalje, projektne aktivnosti će biti usmjerene ka proširenju autohtone poljoprivredne proizvodnje i srodnih izvoznih tržišta, uz istovremeno očuvanje kulturnih i prirodnih dobara.

Ravnatelj Ureda Vlade Zapadnohercegovačke županije za europske integracije Ivan Jurilj i županijski ministar financija Toni Kraljević također su izrazili zadovoljstvo posjetom te istaknuli da su prepoznali ovaj projekt kao mogućnost za suradnju, ne samo u području turizma, nego i drugim područjima koje Američka agencija za međunarodni razvoj- USAID provodi u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Vlade ZHŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close