Program

Evo što vas očekuje na konferenciji o turizmu i hodočašću u Mostaru i Međugorju

Ovo je prvi put da se u Bosni i Hercegovini organizira ovako važna znanstvena konferencija o religijskom turizmu i hodočašću na globalnoj razini i s globalnim interesom znanstvenika s nekih od najuglednijih sveučilišta.
Gospodarstvo / Turizam | 21. 06. 2023. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište Hercegovina u suradnji s Institutom za religijski turizam i hodočašća (IRTP) na konferenciji za medije u srijedu prestavilo je program 14. međunarodne konferencije posvećene religijskom turizmu i hodočašću, na kojoj će sudjelovati više od 50 znanstvenika i gostiju iz 18 zemalja svijeta u Međugorju i Mostaru.

Glavni dio konferencije se održava u Međugorju, u prostorijama etno sela "Herceg", od 21.-24. lipnja 2023, a sudionici će posjetiti Mostar, gdje će imati kratki prijem kod gradonačelnika Marija Kordića, i ključna mjesta s potencijalom za razvoj religijskog turizma.

Globalni interes znanstvenika

Ovo je prvi put da se u Bosni i Hercegovini organizira ovako važna znanstvena konferencija o religijskom turizmu i hodočašću na globalnoj razini i s globalnim interesom znanstvenika s nekih od najuglednijih sveučilišta.

Dolaze gosti iz Japana, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Indonezije, Portugala, Španjolske, Irske, Poljske, Mađarske, Irske, Italije, i brojnih drugih zemalja ...

Osim uvodničara i pozvanih predavača iz Španjolske i Turske, jedan od ključnih predavača je i prof. dr. Nedžad Grabus, s Fakulteta islamskih nauka i muftija sarajevski. Goste će na otvorenju konferencije pozdraviti brojni uglednici, među kojima je i apostolski vizitator za Međugorje mons. Aldo Cavalli.

Posjet ključnim mjestima za religijski turizam

Nakon konferencije sudionici će posjetiti neka od ključnih mjesta za religijski turizam i hodočašće, poput manastira Žitomislići, tekije u Blagaju, groba Moše Danona u Krajšini kod Stoca, samostana sv. Ante na Humcu kod Ljubuškog i Međugorja, kao najpoznatijeg i najvećeg svetišta u ovom dijelu svijeta.

Organizaciji konferencije svoju potporu iskazali su USAID Turizam BiH, Ministarstvo trgovine, turizma i okoliša HNKŽ, Turistička zajednica HNŽ, gradonačelnik Mostara, načelnik Općine Čitluk i udruga Bratovština sv. Jakova.

Kopirati
Drag cursor here to close