Bogata ponuda

Prava je šteta doći u Hercegovinu, a ne obići vodopad Kravica

Prirodni ambijent kakvog se ne bi postidjela europska turistička središta prava je oaza za domaće i strane goste.
Gospodarstvo / Turizam | 25. 07. 2021. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šarolika ponuda kulturnih i sportskih aktivnosti, bogatstvo prirodnih ljepota i mogućnost aktivnog turizma Zapadnohercegovačku županiju čini atraktivnom turističkom destinacijom. Prepoznaju to već domaći gosti, a sve je više i stranih turista koji za svoj odmor biraju taj dio naše zemlje.

Doći u Hercegovinu, a ne obići vodopad Kravica - bila bi prava šteta. Prirodni ambijent kakvog se ne bi postidjela europska turistička središta prava je oaza za domaće i strane goste.

Dok živa na termometru raste, mnogi osvježenje traže upravo u hladnim vodama Trebižata. S razlogom, kažu, jer priroda je ovdje neprocjenjiva.

Petra je turistica iz Češke: „Kad sam bila na Plitvičkim jezerima prije nekoliko godina, netko mi je rekao da postoji slično mjesto u Bosni i Hercegovini koje bih trebala posjetiti. Tako sam i učinila. Prekrasno je, s tim da ovdje mogu i zaplivati“.

Za razliku od prethodne godine, kada je zbog pandemije ovaj biser prirode posjetilo ukupno 33.000 gostiju, već u prvim mjesecima ove sezone prodano je 20.000 ulaznica.

„Još smo uglavnom izletišna destinacija - ljudi koji su u regiji, u posjeti Dubrovniku, Hrvatskoj, Makarskoj rivijeri, Mostaru, Sarajevu...“, objašnjava Ante Ilić, djelatnik JP „Parkovi“ Ljubuški.

Posjetitelje, osim prirodnih ljepota, nadahnuti mogu i kulturne večeri. Na festivalskoj karti ovog dijela naše zemlje mnogo je aktivnosti. U pripremi je 22. izdanje Mediteran film festivala u Širokom Brijegu.

„Za selekciju je pristiglo 300 filmova. Mi uvijek imamo u tom natjecateljskom programu 20 filmova, a tu su i popratni programi gdje ćemo prikazivati retrospektivu starih bh. dokumentaraca, dječje programe, nove igrane filmove iz regije“, navodi direktor MFF-a Tomislav Topić.

Festivali su prilika i za turističku promociju. Stoga će se, između ostalog, na još jednom festivalu u Širokom Brijegu koji promovira gastroponudu moći saznati više o biciklističkim rutama koje povezuju različite destinacije.

„Njih smo evidentirali tj. mapirali kroz projekt Cycling rural, gdje ćemo imati simulatore na koje će biti priključena bicikla, njihovim pokretanjem moći ćemo proći određene ture“, precizira Ana Soldo, pomoćnica ravnatelja Ureda za EU integracije ZHK-a.

Šarolika je turistička ponuda ovog dijela naše zemlje, od prirodnih ljepota preko bogatog festivalskog programa do sve više mogućnosti za aktivni destinacijski turizam, prenosi federalna.

Kopirati
Drag cursor here to close