Ostvarenje sna

Poziv na ruralnu revoluciju: Studentica iz Mostara poziva mlade na selo

Selma je primjer da snovi i strast mogu postati pokretači stvarnih promjena.
Gospodarstvo / Turizam | 06. 02. 2024. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru turističkih studija, jedna perspektivna djevojka stvara most između urbanog i ruralnog života. Selma Demirović, studentica Studija turizma u Mostaru, ne samo da sanja o revitalizaciji sela, nego je i osnovala pokret koji ima cilj potaknuti mlade na povratak na selo.

Ona vjeruje u snagu samoodrživog razvoja, a njen poziv mladima ima jasnu poruku - selo nije samo dio prošlosti, nego i ključna karika u izgradnji održive budućnosti.

Selma naglašava kako se ruralna područja suočavaju s izazovima depopulacije te gubitka tradicije i kulture.

''Mladi bi trebali razmotriti povratak na selo kako bi podržali očuvanje naše baštine i stvorili održivo okruženje'', navodi ova vedra studentica.

Eko proizvodnja kao temelj održivosti

Selma ističe važnost eko proizvodnje kao pokretača održivosti u ruralnim područjima. Kroz vlastiti angažman na svojim voćnjacima, Selma želi pokazati mladima da se u seoskom životu kriju ne samo izazovi, nego i prilike za osobni i zajednički napredak.

Foto: PR / Revitalizacija sela...

''Ekološka proizvodnja nije samo ekonomski isplativa, nego pridonosi i zaštiti okoliša, te zdravijem načinu življenja'', navodi.

Most između prošlosti i budućnosti

Selma se također zalaže za razvoj seoskog turizma kao sredstva oživljavanja zajednica.

''Sela često kriju nevjerojatne priče, tradicije i prirodne ljepote koje trebamo dijeliti s posjetiteljima'', ističe Selma.

Njena inicijativa obuhvaća poticanje razvoja seoskog turizma kao sredstva za povezivanje prošlih vrijednosti sa suvremenim načinom života. Kroz autentična iskustva seoskog turizma, turisti imaju priliku učiti o tradicijama, uživati u lokalnoj kuhinji i doprinositi ekonomiji sela.

Poziv na akciju

Selma ne samo da sanja o boljoj budućnosti, nego hrabro poziva mlade da se pridruže njezinom pokretu. Njezin poziv na akciju odjekuje kao zov zvona koji poziva na povratak na selo, održivi razvoj i podršku seoskom turizmu. Ona vidi mlade ne samo kao buduće stanovnike sela, nego kao kreatore pozitivnih promjena koje će oblikovati zajednicu. Selma je primjer da snovi i strast mogu postati pokretači stvarnih promjena. Njeno zalaganje za promociju eko proizvodnje, očuvanje ruralnih vrijednosti, samoodrživ razvoj i razvoj seoskog turizma postavljaju temelje za inspiraciju i akciju. Prema njenim riječima, mladi su ključni igrači u izgradnji mostova između prošlosti i budućnosti, a Selma je spremna da predvodi tu putanju.

U nastavku pogledajte Selmin kreativni video koji dočarava sve ljepote sela, i putem kojeg Selma pozive sve mlade ljude da, prvo razmisle, a potom se i vrate na selo.

Kopirati
Drag cursor here to close