Razviti nove turističke sadržaje

Povezivanje hercegovačkih i turskih gospodarstvenika

Ministar Košarac informirao je predstavnike kompanije "Doa Konsalting" o turističkim potencijalima Trebinja i hercegovačke regije.
Gospodarstvo / Turizam | 21. 01. 2022. u 17:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac i direktor kompanije "Doa Konsalting" Mahmut Guven posjetili su u petak Područnu gospodarsku komoru Trebinje, gdje su sa njenim rukovodstvom razgovarali o razvoju turizma i mogućnostima povezivanja hercegovačkih i turskih gospodarstvenika.

Ministar Košarac informirao je predstavnike kompanije "Doa Konsalting" o turističkim potencijalima Trebinja i hercegovačke regije, te istakao da postoji prostor za unapređenje ovog sektora.

"Kada je u pitanju turizam, poseban fokus stavili smo na mogućnost povezivanja Trebinja i Hercegovine sa regijom Kapadokija, koja je zahvaljujući prepoznatljivim vožnjama balonima, među vodećim turističkim destinacijama u Turskoj. Naš cilj je da unaprijedimo postojeće i razvijamo nove turističke sadržaje na ovom prostoru, kako bismo doprinijeli ukupnoj turističkoj ponudi Trebinja na zadovoljstvo domaćih i stranih turista", istakao je ministar Košarac.

Na sastanku je bilo riječi i o razvoju zdravstvenog turizam, s obzirom na povoljan geografski položaj Trebinja, infrastrukturu, broj sunčanih dana tokom godine, te mediteransku klimu u ovoj regiji.

"Izgradnja aerodroma u Trebinju svakako predstavlja dodatni motiv za razvoj turizma i povećanje broja turista", naveo je ministar Košarac.

Predstavnici kompanije "Doa Konsalting" izrazili su zainteresiranost za privredni potencijal u Trebinju, s naglaskom na investiranje u eksploataciju dekorativnog kamena i mermera.

Ministar Košarac i predstavnici ove kompanije sutra će se sastati sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem, te posjetiti Agrarni fond Grada Trebinja.

Kopirati
Drag cursor here to close