Drugi set mjera

Spas turizmu: Vlada FBiH će najviše pomoći Međugorje i Čitluk

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici turističkom sektoru podijelila 30 milijuna KM za ukupno 340 subjekata s ovog kantona.
Gospodarstvo / Turizam | 16. 12. 2020. u 13:36

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukupno 98 turističkih objekata iz Hercegovačko-neretvanske županije dobilo je ukupno šest milijuna KM pomoć Vlade Federacije koju je namijenila iz drugog seta mjera pomoći uslijed pandemije koronavirusa.

Najviše turističkih objekata koje je dobilo pomoć u našoj županiji je iz Čitluka i Međugorja, njih ukupno 45. Od toga 33 subjekata koja se bave hotelskim smještajem, 10 subjekata u oblasti turističkih agencija i dva touroperatera.

Iz Mostara pomoć je dobilo 36 objekta. Ukupno 22 objekta u hotelsko smještajnoj oblasti 13, turističkih agencija i jedan touroperater.

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici turističkom sektoru podijelila 30 milijuna KM za ukupno 340 subjekata s ovog kantona.

Od tih 340 subjekata, 192 su hotela, 98 putničkih agencija, 21 tour operater, pet vodiča, 18 novoosnovanih privrednih subjekata (osnovanih nakon 30. juna 2019. godine) i šest banja. 

Pomoć su dobili subjekti u svim kantonima, a najznačajnija sredstva ostvarili su u Kantonu Sarajevo (15 milijuna KM), HNK (šest milijuna KM), USK (2,5 milijuna KM), Tuzlanskom kantonu (dva milijuna KM) itd.

Pomoć je namijenjena za plaće i troškove poslovanja od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine, a ugovori će se potpisati do Nove godine.

Na osnovu ove odluke, Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je kazala kako će uplata sredstava biti do kraja siječnja, a da pravdanje sredstava trebalo bi se izvršiti do kraja veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close