Šokantne scene

Pijani turisti izmetom uništili trg na Hvaru, pa se golih stražnjica izležavali na Rivi!

Inozemni gost je usred bijela dana i pred mnoštvom građana i gostiju nasred kamene Pjace u Hvaru skinuo hlače i obavio veliku nuždu samo nekoliko metara od ulaza u Turističku zajednicu, odnosno od zgrade Arsenala i povijesnog kazališta.
Gospodarstvo / Turizam | 07. 06. 2023. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom lanjske turističke sezone smo se nagledali fotografija stranaca koji jutra nakon burnih noći dočekuju spavajući "krepani" po rivama velih i malih mista u vlastitim izlučevinama i gomilama smeća oko sebe, s tim da ni eksplicitne snimke seksa na javnim mjestima nisu bile rijetkost, piše Slobodna Dalmacija.

Primjerice, inozemni gost je usred bijela dana i pred mnoštvom građana i gostiju nasred kamene Pjace u Hvaru skinuo hlače i obavio veliku nuždu samo nekoliko metara od ulaza u Turističku zajednicu, odnosno od zgrade Arsenala i povijesnog kazališta.

Postavljenje ploče za poštivanje reda i mira

Brojna primorska turistička mjesta za one bez kulture imaju postavljene ploče kojima ih se upozorava da se u njima treba poštivati red i mir, ali građani rijetko kada mogu čuti da je itko od prekršitelja zaista i kažnjen. To znači da imaju propise koji su mrtvo slovo na papiru.

Međutim, već na početku ovogodišnjeg lipnja vidljivo je da vlasti na svim razinama i njima podređene službe nisu od prošle sezone izvukle nikakve zaključke, pa mnogi strahuju što će biti do kraja ljeta, kada vrućina udari u glavu puno jačom snagom, piše Slobodna Dalmacija.

Hvaranima se ovih dana nudi službena priča da je njihov grad sve manje party destinacija, a sve više odredište (kul)turizma, ali u praksi je sve to znatno drugačije. Javnim prostorom kruži snimka dviju mladih turistkinja koje se seksualno zadovoljavaju kraj jednog od ugostiteljskih objekata nasred Rive.

Foto: Slobodna Dalmacija / Turisti

"Prodaja kulture i ponude za šaku eura"

Takve scene izazovu raznorazne reakcije, od "užasa i beskrupuloznosti gostiju", do "prodaje kulture i ponude za šaku eura". I u pravilu, čim se rasprava samo malo stišala, osvanuo je novi prizor razgolićenog para koji se u poslijepodnevnim satima izležavao na travnjaku gradskog parka u Hvaru.

Sve se događalo u blizini podnog mozaika "Otisak prsta", autorice Tonke Alujević, posvećenog hvarskom izumitelju i ocu daktiloskopije Ivanu Vučetiću. Budući da je ona poznata po britkom jeziku, osvrnula se i na ovu situaciju:

"Centar Hvara. Gradski park. Iza ove guzičetine i njezinoga pratitelja nazire se najljepši gradić Mediterana. Oni naravno veze nemaju gdje su došli, valjaju se po hotelskin ručnicima..., platili su da se mogu rugat svemu i svačemu. I nema nikoga tko će im reći da su zalutali i da će ih taj doživljaj sebeljublja i egzibicionizma koštat taman toliko da više nikome ne padne na pamet napravit ovog ljeta ništa slično", napisala je.

Foto: Slobodna Dalmacija / Turisti

Policajci imali pune ruke posla

Prolaznici kažu da se po ručnicima vidjelo da se radi o gostima nekog od hotela "Sunčanog Hvara", a po naglasku bi mogli biti iz Londona.

S druge strane otoka, policajci su imali pune ruke posla sa slovačkim turistima koji su fizički napali i iznajmljivača brodica koji ih je upozorio na glisiranje preblizu obale, ali i policajce koji su intervenirali.

Kopirati
Drag cursor here to close