Čeka se snijeg

Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

''Sve pripreme su završene i još samo očekujemo snijeg. Kada su cijene u pitanju nije došlo do značajnog povećanja u odnosu na prethodne godine'' - rekao je Šarić.
Gospodarstvo / Turizam | 16. 12. 2022. u 16:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Otvorena zimska turistička sezona na Vlašiću

Otvorenjem izložbe slika "Babanovac, srce planine Vlašić" i prigodnim programom danas je na toj bh. planini službeno otvorena zimska turistička sezona.

Nedostatak snijega nije omeo brojne goste da obilježe početak nove turističke sezone, a kako je istaknuo direktor Turističke zajednice Kantona Središnja Bosna Miroslav Matošević, svi smještajni kapaciteti su rasprodani.

''Popunjeni su svi smještajni kapaciteti u hotelima, a dva do tri posto više gostiju očekuje se u neregistriranim smještajnim kapacitetima. Tako u dva dana otvorenja zimske sezone na ovoj bh. planini očekujemo osam do deset tisuća noćenja'' - rekao je Matošević.

Načelnik općine Travnik Kenana Dautović istaknuo je kako još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi na planini Vlašić.

''Zbog nekih sudskih odluka imovinsko-pravna situacija je dodatno komplicirana i to je nešto s čim se moramo uhvatiti u koštac u narednom razdoblju kako bismo dodatno unaprijedili turističku ponudu'' - kazao je Dautović.

Direktor poduzeća Vlašić ski Goran Šarić kazao je kako se još čeka snijeg, dok je sve drugo spremno.

''Sve pripreme su završene i još samo očekujemo snijeg. Kada su cijene u pitanju nije došlo do značajnog povećanja u odnosu na prethodne godine'' - dodao je Šarić.

Kopirati
Drag cursor here to close