Trivago

Otkazuju se hotelske rezervacije diljem svijeta

Otkazano je više događanja, uključujući sportske i trgovačke sajmove, korporativne zabave, a smanjene su i hotelske rezervacije.
Gospodarstvo / Turizam | 15. 12. 2021. u 12:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zabrinutost zbog nove varijante koronavirusa i novih ograničenja putovanja pokrenula je val otkazivanja hotelskih rezervacija u svijetu, zaprijetivši krhkom oporavku turizma, izvijestila je tvrtka za internetsko pretraživanje hotela Trivago, piše Hina.

Od studenog otkazana je trećina rezervacija u hotelima širom svijeta, priopćila je kompanija u utorak, ne navodeći koliki je bio udio otkazanih rezervacija u prethodnom razdoblju.

Planirana putovanja na godišnji odmor smanjena su za 10 posto, istaknuli su, dodavši da najviše putnika bira domaća odredišta.

Širenje omikrona, sekvenciranog u Južnoafričkoj Republici (JAR), potaknulo je vlade da uvedu niz novih pravila o testiranju i da zatvore granice, što izazva zabrinutost uoči važne sezone božićnih putovanja, objašnjava  Reuters.

Otkazano je više događanja, uključujući sportske i trgovačke sajmove, korporativne zabave, a smanjene su i hotelske rezervacije.

Otkada je utvrđena nova varijanta, ukupna aktivnost oko planiranja putovanja na odmor usporila je na samo četiri posto, navodi Trivago. Usporedbe radi, božićna su putovanja u istom razdoblju u trajanju od tjedan do dva tjedna u 2019. porasla 34,7 posto.

U studenom, u tjednu prije američkog Dana zahvalnosti, kompanija je bilježila 35-postotni rast aktivnosti pretraživanja.

Ističu i da američki putnici i dalje preferiraju tradicionalne božićne i novogodišnje destinacije Las Vegas i New York.

"Slično kao i u 2020. godini, domaća putovanja poželjna su opcija jer se putnici žele ponovno družiti s prijateljima i obitelji", priopćili su iz Trivaga.

Američki avioprijevoznik United Airlines priopćio je u utorak da tijekom blagdana na kraju godine očekuje oko osam milijuna putnika, više nego u danima prije i nakon Dana zahvalnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close