Projekt Mostar Pass

O mostarskim vinjetama se razgovaralo i u Berlinu

Krajem ovog mjeseca trebala bi početi naplata vinjeta za posebne kategorije vozila na lokalnim prometnicama na području Grada Mostara.
Gospodarstvo / Turizam | 09. 03. 2023. u 19:00 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Grada Mostara razgovarali su danas u Berlinu s voditeljem UNESCO-ovog magazina World Heritage Review Peterom Warenom o promocija suradnje UNESCO-a i Grada Mostara na projektu Menadžment upravljanja turizmom na temelju kojega se finalizira projekt Mostar Pass, kao Heritage kartice.

Naplatom korištenja UNESCO-vog spomenika, Grad Mostar želi ostvariti određeni prihod od turističkih posjeta, a vinjete su, smatraju, za početak najbolja opcija, jer iste imaju i drugi veći turistički gradovi u okruženju.

Naplata krajem mjeseca

Naime, prema saznanjima Bljeska krajem ovog mjeseca trebala bi početi naplata vinjeta za posebne kategorije vozila na lokalnim prometnicama na području Grada Mostara.

Prema ovoj Odluci, planirano je da se u ''zoni posebnog prometnog režima zabranjuje promet svih vozila sa više od devet sjedišta i autobusa, ukoliko nemaju istaknutu potvrdu o uplaćenoj naknadi za upotrebu zone posebnog prometnog režima''. Također iz nje su isključena vozila javnog gradskog prijevoza, stoji da se vinjeta može platiti i za razdoblje od 48 sati i za vremensko razdoblje od sedam dana.

Navedeno je i kako će nadzor nad prometom vozila u zoni posebnoga prometnog režima obavljati ''komunalni redari i komunalni inspektori ili zaposlenici JP kojega za to posebnim Ugovorom ovlasti Gradsko Vijeće''.

Foto:PR / Predstavnici Grada Mostara s voditeljem UNESCO-ovog magazina World Heritage Review Peterom Warenom

Za razdoblje od 48 sati naknada iznosi 20 KM za vozila do 14 mjesta, 40 KM za autobus od 15 do 30 mjesta te 70 KM za autobus iznad 30 mjesta. Naknada za razdoblje od 7 dana i iznosi koštat će 60 KM za vozilo i autobus od 10 do 14 mjesta, 120 KM za autobus od 15 do 30 mjesta te 210 KM za autobus preko 30 mjesta.

Istodobno, prijevoznicima koji imaju vozila registrirana u Policijskoj stanici Mostar omogućuje se plaćanje mjesečne naknade za ta vozila po cijenama od 50KM, 100KM i 150 KM ovisno o broju mjesta za putnike. Kad su u pitanju kazne, one se kreću od 250 do tisuću KM, navedeno je u odluci o koja se našla prema vijećnicima, ali koja će, očito morati biti dorađena. 

Izaslanstvo Grada u Belinu

Podsjetimo, izaslanstvo Grada Mostara boravi na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu koji okuplja donositelje odluke, stručnjake i kupce iz svih područja turističkog lanca.

Sajam je prilika za prezentaciju turističkih potencijala Grada Mostara i uspostavljanje kontakata s vodećim stručnjacima iz industrije.

U izaslanstvu Grada Mostara su savjetnik gradonačelnika Marin Čuljak, stručna suradnica za turizam u Službi za gospodarstvo Grada Mostara Ivana Avmedovski i stručni savjetnik za strategiju razvoja i koncesije Mia Drmać.

Kopirati
Drag cursor here to close