Cijeli život pogrešno izgovarate ovo mjesto

Nikada niste i nikada nećete ići u Tučepe

Tučepi je imenica pluralia tantum i sklanja se kao imenica "stvar" u množini, deklinira se u samo dvama padežnim oblicima, odnosno ima samo oblike "Tučepi" i "Tučepima".
Gospodarstvo / Turizam | 17. 04. 2023. u 11:37 L.Č. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Među omiljenim turističkim destinacijama na Makarskoj rivijeri, mjesto Tučepi, jedna je od imenica koju većinu ljudi pogrešno izgovara.

Tučepi je imenica pluralia tantum i sklanja se kao imenica "stvar" u množini, deklinira se u samo dva padežna oblika, odnosno ima samo oblike "Tučepi" i "Tučepima".

Tučepi su jedno od poznatijih mjesta na Makarskoj rivijeri. Svoju privlačnost ponajviše duguju ogromnoj šljunčanoj plaži koja se proteže kroz čitavo mjesto. Plaža Slatina u Tučepima je najdulja plaža na Rivijeri s ukupno 4 kilometara dugačkim srebrenkastim nizom šljunka i zelenih borova nadvijenih nad nju. Zahvaljujući prekrasnoj plaži, Tučepi su jedna od najatraktivnijih destinacija na obali.

Iznad ovog mjesta nalazi se Nebeska šetnica u parku prirode Biokovo na visini od 1228 metara nad morem. Smješten je točno iznad Tučepi na rubu litice iznad ponora i napravljen je u obliku potkove sa staklenim podom. Sa njega se pruža predivan pogled na otoke i Makarsku rivijeru.

Dakle, sljedeći put kad krenete na more, recite da idete u Tučepi, a ne u Tučepe ili u Tučepa.

Kopirati
Drag cursor here to close