Lockdown

Na Bjelašnici će se ipak skijati za vikend

Navodeno i kako će raditi i ski-rent, ali uz obavezno poštivanje mjere da unutar prostorije mogu biti četiri klijenta, uz ostale propisane mjere.
Gospodarstvo / Turizam | 10. 03. 2021. u 12:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz ZOI'84 priopćeno je da će tijekom vikenda, 13. i 14. ožujka, Ski-centar Bjelašnica raditi u uobičajenom radnom vremenu od 8.30 do 16 sati.

Pojačan nadzor

''Budući da nam je dozvoljen rad, sugeriramo vam da poštujete sve epidemiološke mjere, da obavezno nosite maske i držite distancu. Bit će pojačan nadzor covid-redara, kao i inspekcijskih službi i policije pa vam molimo da se pridržavate svih mjera kako bismo zadovoljili propisane uvjete da skijalište bude otvoreno'', priopćeno je iz ZOI'84.

Navodeno i kako će raditi i ski-rent, ali uz obavezno poštivanje mjere da unutar prostorije mogu biti četiri klijenta, uz ostale propisane mjere.

Podsjetimo, Vlada KS je na prijedlog Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom donijela odluku kojom se od petka u 20 sati pa do ponedjeljka do 7 sati zabranjuje rad svim poslovnim subjektima, izuzev djelatnostima koje se bave prodajom prehrambenih proizvoda, apoteka, benzinskih pumpi, zdravstvenih ustanova i javnog prijevoza.

Novozaraženi

U Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirano je čak 640 novooboljelih osoba od koronavirusa, dok se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo 379 pacijenata. Od ovog broja novozaraženih, njih 388 pripada obiteljskim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Preminulo je 16 osoba koji su bili zaraženi koronavirusom.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u proteklih sedam dana, prosječan broj zaraženih je 512 osoba, a tjedna incidenca, odnosno broj oboljelih na 100.000 stanovnika iznosi 852 pacijenta.

Trenutno je u KS hospitalizirano 432 osoba, i to na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevo smješteno je 311 pacijenta, a na Covid odjelu Opće bolnice ''Prim. dr Abdulah Nakaš'' liječi se 121 osoba.

Sedam pacijenata koristi pomoć respiratora.

U Kantonu Sarajevo je 3.555 aktivnih slučajeva COVID-19 infekcije.

Ski-centar Bjelašnica će raditi u uobičajenom radnom vremenu od 8.30 do 16 sati za predstojeći vikend.Poštujete sve epidemiološke mjere, obavezno nosite maske i držite distancu.

Objavljuje ZOI'84 Olimpijski Centar SarajevoSrijeda, 10. ožujka 2021.
Kopirati
Drag cursor here to close