Podcast ''Sredinom''

VIDEO | Šetnja drugačijim rutama Mostara

Mape su korisne i za domaće stanovništvo koje želi posjetiti u svom gradu nešto što možda do sada nisu.
Gospodarstvo / Turizam | 26. 10. 2022. u 13:32 M.L. | Bljesak.info
Šetnja drugačijim rutama Mostara

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt Mostar Herit Routes koji je osmislilo Udruženje ForA je nagrađen. I to ne bilo kakvom nagradom, nego onom BigSEE Tourism Design Award 2022 – Creative story and identity as experience.

Naime, četiri vrijedne i kreativne dame ponudile su svoje rješenje kako turiste odvesti na neka druga mjesta - mimo onih standardnih turističkih ruta u Mostaru. Zbog toga su nagrađene u kategoriji turizam i arhitektura.

''Za svaki objekat ili lokaciju je napisan kratak opis. Na aplikaciji je taj tekst opširniji. Ali nismo htjeli zatrpavati mape tekstom i nalazi se neki osnovni koncept'', kazale su gošće.

Dodaju i kako su mape korisne za domaće stanovništvo koje želi posjetiti u svom gradu nešto što možda do sada nisu. Slažu se i da trebamo odgajati generacije koje moraju učiti o svom gradu, a ovo je jedan od načina.

Enida Šetka, Esma Šantić, Maja Rubinić i Ilda Kero tako su ponudile četiri turističke rute, nazvane: arhitektonska, kaldrma, rekreacijska i street art ruta.

Više od samim mapama, što nude i kako se može doći do njih pogledajte u videu.

Inače, MHR Maps je dio projekta Interreg MED HERIT-DATA financiranog od strane Europske unije s ciljem smanjenja utjecaja turističkih aktivnosti na lokalitete kulturne baštine, korištenjem prednosti tehnologije. Dok prikuplja velike podatke o turističkim tokovima i koristi online analitičku platformu, mapa pomaže sudionicima da upravljaju turizmom na pametniji način, a turistima da bolje organiziraju svoje posjete.

Kopirati
Drag cursor here to close