Odvede vas u neka druga vremena

Maribor, mjesto susreta povijesnog i modernog

Dok najmlađi osvježenje traže u fontanama na mariborskim trgovima, oni nešto stariji obilaze Glavni trg, koji obiluje povijesnim znamenitostima
Gospodarstvo / Turizam | 20. 08. 2023. u 14:00 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijugave ulice, trgovi i povijesni objekti u Mariboru svakog svog gosta provedu kroz neka minula vremena, kada je Glavni trg i njegova okolina bio poprište živahnih trgovačkih radnji i placeva na kojima su seljaci i trgovci prodavali svoje proizvode i robu.

Smješten u Štajerskoj pokrajini na sjeveroistoku Slovenije, drugi po veličini grad u ovoj zemlji mjesto je susreta povijesnog i modernog, a u ljetnim danima mjesto je koje obilaze brojni posjetitelji iz većine europskih zemalja.

Ekipa Agencije Anadolija zabilježila je zanimljive kadrove s mariborskih ulica i trgova.

Foto: Anadolija / Objekti u Mariboru svakog svog gosta provedu kroz neka minula vremena

Dok najmlađi osvježenje traže u fontanama na mariborskim trgovima, oni nešto stariji obilaze Glavni trg, koji obiluje povijesnim znamenitostima poput Gradske vijećnice, Franjevačkog samostana i crkve, Kužnog stupa, koji su Mariborčani podigli u 17. stoljeću u znak sjećanja na kugu koju su preživjeli, te brojnih drugih spomenika bogate kulture i povijesti ovog grada.

Glavni trg mjesto je gdje turisti imaju priliku obići živopisne male radnje, a nalazi se u blizini Starog mosta, na rijeci Dravi, koji slovi za jedan od simbola ovog grada s približno 97 tisuća stanovnika.

Ukupni ambijent na gradskim ulicama upotpunjuju ulični svirači, koji u večernjim ali i dnevnim satima, kako kažu, nude razonodu sebi i drugima kroz note kompozicija s prostora bivše Jugoslavije, ali i cijelog svijeta.

Foto: Anadolija / Objekti u Mariboru svakog svog gosta provedu kroz neka minula vremena

Povijesni zapisi kažu da je grad u 20. stoljeću pretrpio određene promjene, ali je osnovno starogradsko jezgro ostalo sačuvano u velikoj mjeri.

Kopirati
Drag cursor here to close