Režim ulazaka

Koje države EU-a su ukinule covid potvrde?

Tako su Danska, Mađarska, Island, Irska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Slovenija i Švedska ukinule sve mjere za sve putnike za ulazak u zemlju.
Gospodarstvo / Turizam | 02. 04. 2022. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Neke zemlje su ublažile režim ulaska, a ostale zadržale mjere za određene kategorije putnika.

Tako su Danska, Mađarska, Island, Irska, Norveška, Poljska, Rumunjska, Slovenija i Švedska ukinule sve mjere za sve putnike za ulazak u zemlju.

Češka, Latvija i Nizozemska su ograničenja za ulazak u zemlju ukinule samo za putnike iz zemalja EU i članica Europskog ekonomskog prostora.

Austrija, Belgija, Cipar, Estonija, Finska, Francuska, Hrvatska, Njmačka, Grčka, Litva, Malta, Portugal, Slovačka, Španjolska zadržale COVID mjere za ulazak u zemlju.

Tko želi da uđe u Austriju, npr. mora i dalje da pokaže važeći certifikat o cijepljenju, preležanom covid-19 ili negativan test.

Ista pravila važe za ulazak u Belgiju, Bugarsku, Hrvatsku, Njemačku...

Cipar je još stroži i na otok pušta, bez ikakvih ograničenja, cijepljene i osobe koje su preležale covid-19, dok ostali putnici, ako im je zemlja na tzv. zelenoj listi mogu ući s negativnim testom, dok je za dolazak iz država sa crvene liste neophodan dodatni test i prilikom dolaska.

Estonija je zadržala pravilo da samo cijepljeni i oni koji su preležali covid-19 mogu ući bez karantena u zemlju ili obveze da se u njoj testiraju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close