Spas

Hotelijeri i restorateri: Nabavite cjepivo

''Od liječnika očekujemo da se zalažu za hitnu nabavku cjepiva za osiguranje usvajanja seta zakona koji će to osigurati i spas što većeg broja stanovnika naše zemlje.''
Gospodarstvo / Turizam | 26. 02. 2021. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Ilustracija 

U reakciji na izjavu dr. Kacile koju su objavili mediji u BiH, a u svrhu istinitog i točnog informiranja javnosti i donositelja odluka, Udruženje hotelijera i restoratera u BiH ističe:

''U BiH, odnosno Federaciji BiH od 1998. postoji Zakon o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina. Nevjerojatno je da član Federalnog parlamenta dovodi javnost u zabludu tvrdeći da smo jedina zemlja koja nema navedeni zakon.

Zakon postoji i tijekom brojnih javnih rasprava tražili smo da se osigura njegovo provođenje. Napominjemo, odredbe zakona predviđaju sve ono što osigurava jednaka prava korisnika ugostiteljskih i hotelijerskih usluga bez obzira na to da li su pušači ili nepušači.

Zahtjev za usvajanje zakona po hitnoj proceduri podrazumijeva usvajanje zakona o kojem javnost neće biti obaviještena, koji neće proći proces javne rasprave. Stava smo da je daleko bolje za sve građane Federacije BiH na ovaj način usvojiti zakone koji će osigurati promptnu nabavku cjepiva ili set zakona o podršci gospodarstvenicima pogođenim pandemijom.

U ranijim istraživanjima, jasno smo pokazali da bi usvajanje zakona o potpunoj zabrani konzumacije duhanskih proizvoda imalo žestoke negativne posljedice ne samo na ugostitelje i hotelijere nego i na proračunski prihod. Stoga tražimo od Predstavničkog doma da se prijedlog dr Kaciele povuče sa dnevnog reda.

U vrijeme pandemije od čijih posljedica obitelji ugostitelja i restoratera širom BiH trpe najveće moguće posljedice, a bez odgovarajuće podrške vlasti na svim razinama, od liječnika očekujemo da se zalažu za hitnu nabavku cjepiva za osiguranje usvajanja seta zakona koji će to osigurati i spas što većeg broja stanovnika naše zemlje'', priopćeno je iz Udruženje hotelijera i restoratera u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close