Spremaju se noviteti

Jahorina prva u regiji otvorila novu sezonu

Na Jahorini je prošle godine zabilježen dolazak 315.000 turista koji su ostvarili 2,6 milijuna prelaza. Ukupno je prodato 155.000 karata od kojih je 27.730 dnevnih.
Gospodarstvo / Turizam | 27. 11. 2023. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jahorina je prva destinacija u regiji koja je danas službeno otvorila svoje staze za novu sezonu skijanja, nudeći posjetiteljima popust od 70 posto na dnevne ski karte.

Olimpijski Centar Jahorina planira pustiti u rad sidro na Poljicama, pružajući skijašima pristup stazi 1b, kao i pokretnoj traci unutar poligona na Poljicama. Radno vrijeme skijališta će biti od 9:00 do 16:00 sati, piše Bloomberg Adria.

Unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama prošle godine i visokim temperaturama koja je obilježila vrhunac sezone, ski centri su uspjeli privući veliki broj skijaša i turista.

Na Jahorini je prošle godine zabilježen dolazak 315.000 turista koji su ostvarili 2,6 milijuna prelaza. Ukupno je prodato 155.000 karata od kojih je 27.730 dnevnih.

Nove staze

"Zabilježili smo dolazak posjetitelja iz različitih dijelova svijeta, uključujući Veliku Britaniju, Australiju, Kinu, Mađarsku", za Bloomberg Adriju kažu iz OC Jahorina.

"Osim toga, Jahorinu su posjetili turisti iz 28 različitih zemalja, među kojima su se istaknule i zemlje iz regije"

Također, ove godine spremaju se noviteti, promocije, i uzbudljivi događaji tijekom cijele sezone. Najznačajnija promjena u sezoni su nove staze koje su dodate u skijaškom centru.

"Imamo čak tri nove staze: 4a, 3b i 1d, koje će zasigurno oduševiti skijaše svih nivoa iskustva. Pored toga, jedna staza (6b) je produžena, tako da će iskusni skijaši imati više prostora za uživanje. Dodatno, dobit ćemo i novi vezni put (6b), koji će proširiti skijaško područje i dodati ukupno još tri kilometra staza za uživanje", ističu iz OC Jahorina.

Za ljubitelje noćnog skijanja dva vezna puta, 8 i 6a, bit će osvijetljena noću, omogućavajući skijašima da produže svoje skijanje čak i nakon zalaska sunca. Time se povezuje noćno skijanje na Skočinama s ostatkom osvijetljenih staza, kao što su Đoković i Poljice.

U planu je da se završi izgradnja jezera na Skočinama, što će dodati impresivnih 20.000 kubika vode. Ovo će omogućiti bolje osnježavanje i pripremu staza, čineći ih još boljim za skijanje.

"Moramo također najaviti otvaranje ski centra Igrišta. Posjetioci će imati priliku za skijanje na dobro poznatoj lokaciji kod Vlasenice, na pola puta do Han Pijeska. Očekuju vas dvije staze, poznate kao nekadašnja šestica (1.760 metara) i nekadašnja devetka (1.370 metara)", dodaju.

Suradnja sa skijalištima iz regije

Kada je riječ o cijenama karata, došlo je do blage korekcije, te je tako cijena dnevne karte za odrasle od 73 KM do 86 KM.

OC Jahorina i ove godine ostvaruju suradnju i sa skijalištima iz regije. Tako su u listopadu ove godine obnovili sporazum o suradnji i za narednu sezonu sa Skijalištima Crne Gore čime se omogućava važenje ski karata za posjetitelje na obje destinacije.

Uspostavljena su i partnerstva sa skijalištima u Rumuniji i Sloveniji, gdje će korisnici nekih od ovih skijališta imati priliku za gratis trodnevne karte, ako kupe ski pass na Jahorini i obrnuto.

Kopirati
Drag cursor here to close