Turistička destinacija

Jahorina bilježi najuspješniju ljetnu sezonu

''Posjetitelji se mogu oprobati i u ljetnom sankanju, vožnji xRaycera, vožnji bicikala, ali i uživati u dugim šetnjama planinskim stazama. Jezero na vrhu planine smo ambijentalno uredili sa šetališnom zonom, molom i klupama...''
Gospodarstvo / Turizam | 13. 08. 2020. u 12:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijska planina Jahorina ovo ljeto jedna je od najposjećenijih i najpoželjnijih turističkih destinacija za brojne goste iz Bosne i Hercegovine i Srbije, navode iz Olimpijskog centra Jahorina.

To potvrđuju, priopćili su, službeni podaci o broju noćenja ostvarenih u srpnju i kolovozu, ali i rezervacije za narednih desetak dana. O popularnosti planine, dodaju, svjedoče i užurbani radovi na izgradnji novih objekata za smještaj turista.

Naglašavaju da su takve brojke veliki uspjeh i motivacija za budućnost Jahorine, nakon što su u ožujku, travnju i svibnju zabilježeni katastrofalni rezultati usljed situacije izazvane koronavirusom i nemogućnosti kretanja, rada hotela i drugih objekata.

''Do srijede je ostvareno više od 21.000 ljetnih vožnji na OC Jahorina i zabilježen je porast od gotovo 240 posto u odnosu na prethodnu godinu u istom razdoblju, kada je ostvareno 6.200 ljetnih vožnji. Prethodni vikend je bio najposjećeniji ove sezone, kada je zabilježeno gotovo 1.700 ljetnih vožnji. Promet je takođe uvećan za više od 260 posto u odnosu na prethodno ljeto koje je bilo rekordno po svim parametrima. Prognoziramo da će ova ljetna sezona biti najuspješnija u povijesti'' - navodi Sanja Ćeremidžić iz OC Jahorina.

Smatra da su novi sadržaji i bogatija ljetna ponuda pravi potez, posebno u uvjetima kada su putovanja ograničena i kada svi pronalaze utočište u prirodi i planini.

Video: Turizam na Jahorini

''Jahorina je sada zaista raj za aktivan odmor i potpuni bijeg od svega što nas svakodnevno opterećuje i zamara i posjetitelji su to prepoznali'' - kaže Ćeremidžić.

Jahorina je, dodaje, već postala prepoznatljiva po planinskom bobu na šinama dužine 2,5 kilometra, najdužem u regiji koji dostiže brzinu od 40 km/h i jedan je od deset najvećih u Europi.
Osim toga, svakodnevno su u pogonu i nove, velike adrenalinske atrakcije, tower, loopster i sky dive, koji su raspoređeni na Poljicama i na Jezeru na vrhu planine.

''Posjetitelji se mogu oprobati i u ljetnom sankanju, vožnji xRaycera, vožnji bicikala, ali i uživati u dugim šetnjama planinskim stazama. Jezero na vrhu planine smo ambijentalno uredili sa šetališnom zonom, molom i klupama, osvijetlili smo šetačku stazu oko jezera. U tijeku je i nabavka ljetnih zabavnih sadržaja za jezero, pedaline, pontoni, lopte, pa će i ove zanimljive atrakcije dodatno obogatiti ljetnu ponudu. U planu je izgradnja velikog igrališta za djecu s druge strane jezera. Uradili smo i osvjetljenje trase dužine od 4.200 metara koja vodi do olimpijskog bara. Uz olimpijski bar i polaz najdužeg u regiji boba na šinama, u planu je da vrh planine bude centar zabave i događanja u tijeku ljetne sezone'' - navodi Ćeremidžić.

Ističe da su hotelski kapaciteti na Jahorini popunjeni i već danima je nemoguće rezervirati spavanje. Najviše je gostiju iz Sarajeva, Beograda, Novog Sada, Loznice, Banja Luke, priopćeno je iz OC Jahorina.

Kopirati
Drag cursor here to close