Poželjno i ukidanje viza

Indonežani bi u BiH

Parlamentarci iz BiH naglasili su kako će, zajedno sa drugim nadležnim institucijama, raditi na ukidanju viza za građane Indonezije
Gospodarstvo / Turizam | 17. 05. 2021. u 13:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Indoneziji postoji veliki interes za turističke posjete Bosni i Hercegovini, te bi bilo poželjno ukidanje viza za građane koji ulaze u BiH, poručeno je danas između ostalog na sastanku članova Grupe za Aziju Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) koju čine Lazar Prodanović, Nikola Lovrinović, Munib Jusufović i Saša Magazinović s članovima Komisije za interparlamentarnu suradnju Zastupničkog doma Parlamenta Republike Indonezije, koji borave u višednevnoj radnoj posjeti našoj zemlji.

Članovi Delegacije Zastupničkog doma Parlamenta Indonezije, koje predvodi predsjedavajući Komisije za interparlamentarnu saradnju Fadli Zon, naglasili su važnost nastavka i razvijanja prijateljskih odnosa između dvije države.

Izražavajući nadu da će ova posjeta, koja je preduzeta uprkos pandemiji virusa korona (COVID - 19) značajno doprinijeti razvoju bilateralnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, parlamentarci iz Indonezije pokazali su interes za jačanje interparlamentarne saradnje, kao i suradnje u oblasti ekonomije, obrazovanja i posebno turizma. Parlamentarci iz Indonezije naglasili su da u njihovoj zemlji postoji veliki interes za turističke posjete Bosni i Hercegovini, te su se, s tim u vezi, založili za ukidanje viza za građane Indonezije koji ulaze u našu zemlju, navodi se u priopćenju.

Izražavajući dobrodošlicu kolegama iz Parlamenta Indonezije, članovi Grupe za Aziju PSBiH istaknuli su da između dvije zemlje postoje dugogodišnji prijateljski odnosi bez otvorenih pitanja.

Parlamentarci iz BiH naglasili su kako će, zajedno sa drugim nadležnim institucijama, raditi na ukidanju viza za građane Indonezije, iznoseći stav da bi takav potez značajno doprinio oporavku turističkog gospodarstva u BiH, pogođene posljedicama pandemije COVID - 19.

Članovi Grupe za Aziju PSBiH pozvali su investitore iz Indonezije da sudjeluju na gospodarskim sajmovima koje organizuje BiH i da više ulažu u privredu naše zemlje.

Dogovorena je suradnja poslanika dva parlamenta u međunarodnim parlamentarnim organizacijama, kao i zajedničke aktivnosti na jačanju interparlamentarne suradnje. S tim u vezi, članovi Grupe za Aziju PSBiH prihvatili su poziv da posjete Parlament Indonezije.

Kopirati
Drag cursor here to close