Ljeto

I kad poskupi, privatni smještaj u Crnoj Gori bit će najpovoljniji na Jadranu

Zanimanje turista za Crnu Goru ogromno je i počelo je još tijekom novogodišnjih praznika…
Gospodarstvo / Turizam | 24. 04. 2023. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Privatni smještaj u Crnoj Gori je najpovoljniji u regiji, a povećanje cijena koje može se kretati i do 30 posto ne mijenja tu činjenicu, rekla je danas predsjednica Udruženja izdavalača privatnog smještaja u Crnoj Gori, Branka Džoganović, za TVCG.

Dodala je kako je ljetna turistička sezona na pragu, a da se izdavači privatnog smještaja nalaze u veoma teškoj poziciji i da im država ne pomaže u dovoljnoj mjeri.

''Imamo problem kada je u pitanju promotivna i cjenovna politika jer nam treba podrška da zaokružimo priču i ponudimo naš proizvod na tržištu, a za sada se sve plasira pojedinačno i efekt prodaje nije odgovarajući'', rekla je Džoganović.

Kaže da je zanimanje turista za Crnu Goru ogromno i da je počelo još tijekom novogodišnjih praznika, a da je posjećenost već premašila prethodnu godinu.

''Cijelo primorje ima veću posjećenost, a mi smo kao destinacija najpovoljniji u odnosu na cijelu regiji i to je nešto na što treba staviti naglasak. Može se vrlo lako utvrditi točnost ovih navoda kada se usporede podaci. U odnosu na aktualna povećanja cijena, mi ćemo i s povećanjem do 30 posto ostati najpovoljniji što se tiče Jadrana. Na primjer, u Budvi u špicu sezone može se naći smještaj od 65 do 85 eura, a u predsezoni i 28 eura jer se lako možete dogovoriti sa izdavačima smještaja“, navodi Džoganović.

Ističe da registrirani izdavači smještaja nemaju podršku države, a da je previše onih koji rade u sivoj zoni i nisu registrirani, a izdaju svoje kapacitete.

''Privatni smještaj se ne nalazi na listi prioritet nadležnih i onda je tu teško da se provede akcija. Kad vas nemaju u programu uzalud je akcijski plan, jer ne nalaze za potrebno da se posvete privatnom smještaju. Nedostaje nam da se Ministarstvo turizma pozabavi nama'', rekla je Džoganović, piše Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close