Komunikacija s turistima

Holdina i Energopetrol u misiji promocije turizma

Natočite gorivo i otkrijte turističke potencijale Bosne i Hercegovine!
Gospodarstvo / Turizam | 08. 08. 2023. u 16:48 PR

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preko 100 Ina i Energopetrol benzinskih stanica u Bosni i Hercegovini postaje dio misije promocije turizma u našoj zemlji u sklopu zajedničke inicijative kompanije Holdina d.o.o i Energopetrol d.d. i USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini.

Više od 1000 zaposlenika će putem kursa razvijenog na online platformi Turizam Academy i prilagođenog internoj platformi Holdina/Energopetrol biti educirano u oblasti efektivne komunikacije s kupcima s posebnim fokusom na turiste kao ciljnu skupinu. Pored razvoja specijaliziranih kurseva u okviru Turizam Academy, USAID Turizam će provesti promotivnu kampanju s ciljem predstavljanja najatraktivnijih turističkih destinacija, usluga i iskustava u Bosni i Hercegovini na web stranici.

PR  / Marijana Rajić,  izvršna direktorica za maloprodaju i članica Uprave Holdine i Energopetrola

Prilikom oficijelnog predstavljanja suradnje s projektom USAID Turizam, izvršna direktorica za maloprodaju i članica Uprave Holdine i Energopetrola, gospođa Marijana Rajić izjavila je: „Zadovoljstvo nam je nastaviti suradnju sa USAID Turizam projektom kroz inicijativu promocije turističkih potencijala naše zemlje. Holdina i Energopetrol su opredijeljeni ka stalnom unaprjeđenju usluge, iskustva kupovine i boravka na Ina i Energopetrol benzinskim stanicama kroz kontinuirano poboljšanje ponude i edukacije prodajnog osoblja kako bi bili što bolji u zadovoljavanju potreba ljudi u pokretu, naših potrošača. Dodatna vrijednost ove inicijative za nas je svakako i društvena odgovornost kompanija poput naše kroz korištenje svojih kapaciteta za promociju turističkih potencijala i na taj način pomoć u poticanju održivog razvoja i privrednog rasta Bosne i Hercegovine“.

PR  / Holdina i Energopetrol u misiji promocije turizma

Turistički sektor Bosne i Hercegovine ove sezone bilježi rekordne brojke posjetitelja, posebno iz susjednih zemalja, među kojima mnogi biraju da Bosnu i Hercegovinu istražuju vlastitim vozilima. Benzinske stanice mogu imati ključnu ulogu u pružanju relevantnih informacija i motiviranju turista da svoj boravak produže i u nekim manje poznatim lokalitetima, uz uživanje u autentičnim turističkim iskustvima i atrakcijama.

PR  / Karl Wurster, direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH

O važnosti svake karike u turističkom lancu vrijednosti i zajedničkoj odgovornosti za ulogu lokalnog ambasadora turizma u Bosni i Hercegovini, govorio je i direktor Ureda za ekonomski razvoj USAID/BiH, gospodin Karl Wurster, ističući: “Naše partnerstvo s kompanijom Holdina i Energopetrol je važan trenutak i ponosni smo što možemo najaviti pokretanje nove inicijative za razvoj turizma.

Ova suradnja dokaz je naše predanosti u poticanju održivog razvoja i ekonomskog rasta u regiji. Edukacijom osoblja benzinskih stanica u ambasadore turizma, otkrivamo neiskorišteni potencijal različitih lokaliteta, pružamo važne usluge i informacije putnicima. Kroz obuku o gostoprimstvu i turističkim atrakcijama, nastojimo poboljšati ukupno iskustvo posjetilaca, čineći njihova putovanja nezaboravnim. Također, ovo je promocija turizma izvan tradicionalnih okvira, jer smo pokazali kako kompanije u svom poslovanju mogu imati dvojaku ulogu.

Vjerujemo da će ovaj inovativni pristup imati pozitivan učinak na cijeli turistički lanac vrijednosti i da će dodatno ojačati cjelokupan ekosistem turizma. Zajedno, počinjemo obogaćujuće putovanje prema svjetlijoj i prosperitetnijoj budućnosti za Bosnu i Hercegovinu.”

Kopirati
Drag cursor here to close