Mirisi Hercegovine

Hercegovina sprema novu turističku ponudu

Projekt MAPPAE povezujući europska odredišta ujedinjena zajedničkom tradicijom na polju ljekovitih i aromatičnih biljaka u šest europskih država.
Gospodarstvo / Turizam | 10. 03. 2021. u 19:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski projekt MAPPAE, u okviru kojeg će biti kreirane turističke rute koje će promovirati ljekovito i aromatično bilje, predstavljen je u Širokom Brijegu.

"Smatram da je ovaj projekt od iznimnog značaja ne samo za BiH nego i za cijelu regiju. Projekt se dotiče onog dijela turističke ponude koji je do sada bio zanemaren. Ovo je nešto novo i nešto u što smo se uključili u s državama Mediterana koje imaju sličnu ponudu. Mislim da će ove ture, kada popusti situacija s koronom, biti zanimljive za turiste iz cijelog svijeta", kazala je koordinatorica projekta Marija Živković.

Projekt MAPPAE (Medicinal and Aromatic Plants Pathways Across Europe - Putevi ljekovitog i aromatičnog bilja diljem Europe) povezujući europska odredišta ujedinjena zajedničkom tradicijom na polju ljekovitih i aromatičnih biljaka u šest europskih država - Italija, Francuska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Malta i Cipar.

U okviru projekta isplanirano je 12 itinerara dizajniranih za uživanje u svijetu aromatičnog bilja i mirisa, po dva u svakoj zemlji.

Kroz projekt su razvijeni digitalni alati kao što su web portal, video i multimedijski sadržaj te posebna aplikacija koja koristi inovativne mobilne tehnologije.

Video: RTV HB | Turizam pojačan autentičnim mirisom i okusom

Partneri na projektu su Associazione Le Terre dei Savoia (Italija), Heritage Srl (Italija), WAWU (Francuska), Troodos Network (Cipar), Zamjenik Ministra turizma Cipra (Cipar), Miomirisni Otočki Vrt (Hrvatska), Gradsko vijeće grada Gharb (Malta) i Kadar d.o.o. (Bosna i Hercegovina).

Kopirati
Drag cursor here to close